Vanspor'un grubunda zirve kızıştı

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Pazar günü sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u Harun Kavaklıdere ve Sinan Kurumuş'un kaydettiği gollerle rakibini 2-0 mağlup etti ve ligdeki on dördüncü galibiyetini aldı. Lider Esenler Erokspor'un BAY geçtiği, Vanspor'la birlikte rakiplerin de galip geldiği haftada zirve yarışı kızıştı.

Vanspor'un grubunda zirve kızıştı

Ligin ikinci devresinde oynadığı maçlarda Bucaspor 1928'i 1-0, Adıyaman FK ve Serik Belediyespor takımlarını ise 3-1 mağlup eden, geçtiğimiz hafta Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, ligin yirmi dördüncü haftasında sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u da 2-0 mağlup ederek, yenilmezlik serisini sürdürdü.

Ümit Bozkurt'un takımın başına geçmesiyle toparlanmaya başlayan Van temsilcisi, bu periyotta oynadığı 5 maçta, 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Van temsilci yenilmezlik serisini Kırklarelispor karşısında da sürdürerek, önemli 3 puanı daha hanesine yazdırdı.

Pazar günü saat 14.00'te Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda soğuk bir havada ve yoğun kar yağışı altında oynanan maçta, sahadan galip ayrılan taraf Vanspor oldu. Güçlü rakibi karşısında maç boyunca önemli ataklar yakalayan Vanspor, tecrübeli ayaklarıyla bulduğu gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Lider Esenler Erokspor'un BAY geçtiği haftada Kırklarelispor'u 2-0 mağlup eden Van temsilcisi, liderle arasındaki puan farkını da 6'ya düşürdü. Ligde oynadığı 23 maçta 14 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Vanspor, 47 puan +12 averajla ikinci sırada yer alıyor.

Ligin ikinci devresinde oynadığı son 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik alan Vanspor, bu periyotta hanesine 13 puan daha yazdırdı. Rakiplerin de galip geldiği haftada önemli 3 puanı hanesine yazdıran Van temsilcisi, zorlu periyodu kayıpsız geçti.

GRUPTA DİĞER MAÇLAR...

Grupta 53 puanla liderlik koltuğunda bulunan Esenler Erokspor, haftayı BAY geçerken, haftayı galibiyetle kapatan Vanspor ise 47 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

Sahasında konuk ettiği Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 4-0 mağlup eden Yeni Mersin İdmanyurdu, 46 puanla üçüncü sıradaki yerini korurken, deplasmanda karşılaştığı Afyonspor Kulübü'nü 3-0 mağlup eden 1461 Trabzon FK ise 45 puanla dördüncü sıradaki yerinde kaldı.

Konuk ettiği Adıyaman FK'yı 2-0 mağlup eden Ankaraspor, 44 puanla beşinci sırada yükselirken, deplasmanda Nazilli Belediyespor ise 2-2 berabere kalan Bucaspor, 42 puanla altıncı sıraya geriledi.

Sahasında Zonguldak Kömürspor'u 5-0 gibi net bir skorla mağlup eden Diyarbekirspor, 36 puanla yedinci sıradaki yerini korurken, deplasmanda karşılaştığı Beyoğlu Yeni Çarşı'ya 1-0 mağlup olan Ankara Demirspor ise 33 puanla sekizinci sıradaki yerinde kaldı.

Evinde Serik Belediyespor'la 1-1 berabere kalan Karacabey Belediyespor, 29 puanla dokuzuncu sıraya yükselirken, Afyonspor Kulübü ise 29 puan -4 averajla onuncu sıraya geriledi.

Nazilli Belediyespor, 29 puan -6 averajla on birinci sıradaki yerinde kalırken, haftayı galibiyetle kapatan Beyoğlu Yeni Çarşı ise 27 puanla on ikinci sıraya yükseldi.

Van'dan eli boş dönen Kırklarelispor, 25 puanla on üçüncü sıraya gerilerken, sahasında Bursaspor'u 2-0 mağlup eden Altınordu ise, 20 puan -1 averajla on dördüncü sıraya yükseldi.

Serik Belediyespor, 20 puan -12 averajla on beşinci sıraya gerilerken, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ise 17 puanla on altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Zonguldak Kömürspor, 15 puanla o yedinci sırada yer alırken, Adıyaman FK ise 13 puanla on sekizinci sırada yer aldı.

Grupta Bursaspor ise 12 puanla son sırada yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2024, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER