Bozkurt: Yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Pazar günü sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u 2-0 mağlup ederek, hanesine önemli 3 puan daha yazdırdı. Maç sonrası değerlendirmelerde bulunan Vanspor Teknik Direktörü Ümit Bozkurt, emin adımlarla yollarına devam edeceklerini vurguladı.

Bozkurt: Yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz

Pazar günü kar yağışı ve zor şartlarda oynanan maçta, sahadan galip ayrılan taraf Vanspor oldu. Harun Kavaklıdere ve Sinan Kurumuş'un kaydettiği gollerle rakibini 2-0 mağlup eden Van temsilcisi, puanını 47'ye çıkardı.

Maç sonrası Vanspor Teknik Direktörü Ümit Bozkurt ve golcü futbolcu Sinan Kurumuş, açıklamalarda bulundu.

BOZKURT: "ALINMASI GEREKEN VE İHTİYACIMIZ OLAN 3 PUAN ALDIK"

Cuma günü hayatını kaybeden gazeteci Murat Çurku'yu rahmetle anarak konuşmasına başlayan Vanspor Teknik Direktörü Ümit Bozkurt, "Ben uzun süredir gazetecilik mesleğini sürdüren ve spor basınında da büyük emekler sarf eden gazeteci Murat Çurku'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Maça gelince alınması gereken ve ihtiyacımız olan 3 puan aldık. 3 günde bir maç oynanması, bir yandan transfer koşturması neticesinde alınan 3 puan bizim için önemliydi. Bu süreci iyi bir şekilde atlattığımızı düşünüyorum. Rakip önemli bir rakipti. 1461 Trabzon FK'yı geçtiğimiz hafta deplasmanda 3-0 yenmiş, kendi evinde Esenler Erokspor ile dişe diş bir maç çıkarmış, diri bir rakipti. Biz de rakibimize iyi hazırlandık. Hava şartları da beklemediğimiz bir şekilde şekillenince, öne geçtikten sonra ikinci yarıda hava şartlarına göre oynamaya çalıştık. Takımımız çok ciddi bir mücadele sergiledi. Bulundukları konumu ve 3 puanın değerini bilerek, Vanspor formasına yakışır şekilde mücadele etti. Bugün hep birlikte çok güzel 3 puan aldık. İnşallah bundan sonra da yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. 3 günde bir maç sürecimiz bitti. Transfer süreci de bizim için hemen hemen bitti. Bundan sonra lige çok daha net ve kararlı bir şekilde devam edeceğiz" dedi.

"VANSPOR VE VAN KENTİ BİR ÜST LİGİ HAK EDİYOR"

Zorlu bir süreçten geçtiklerini ve bu süreci çok iyi atlattıklarını belirten Bozkurt, "Yaklaşık 32 gündür Vanspor'un başındayız. 32 günde transfer süreci, farklı bazı sıkıntılı süreçler, oyuncuların birbirini tanıması ve bu periyotta 5 tane maç çıkardık. Bu süreci çok iyi atlattık. Bu galibiyetler takım olma adına çok önemli galibiyetlerdir. Şehrin takıma güvenmesi anlamında, takımın şehre güven vermesi anlamında galibiyetlerin önemi çok fazladır. Buraya kadar iyi geldik. Bundan sonraki süreç çok daha zor olacak. Bugüne kadar topladığımız puanlar, takım birlikteliği ve yeni aramıza katılan arkadaşların bütünlüğü ile bundan sonra inşallah yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Teknik heyet olarak bu anlamda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Vanspor ve Van kenti bir üst ligi hak ediyor. Bunu geçen yıl da söylemişti. Bu da takıma ciddi desteklerle olur. Bu çocuklar formayı hakkıyla taşıyor. Yönetim de bu anlamda takımın başarılı olması için elinden geleni yapıyor. Kentin ileri gelenleri, büyüklerinin de bu anlamda üzerine düşeni yapması gerekiyor. Çünkü Vanspor, Van için önemli bir değer. Vanspor'a yapılan yatırım, boşa yapılmış bir yatırım değil. Bu yüzden herkes Vanspor'a destek vermeye davet ediyorum" diye konuştu.

KURUMUŞ: "ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM"

Daha sonra söz alan ve geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu haftada golünü atan Sinan Kurumuş, "Sahada inanılmaz bir mücadele vardı. Hava şartları inanılmaz bir dereceydi ve futbol hayatımda ilk defa böyle bir zeminde oynadım. Bütün takım arkadaşlarıma, teknik kadroya, yönetime, taraftarımıza teşekkür ediyorum. Kazandığımız için mutluyuz, huzurluyuz. Zor bir dönemden geçti. 8 günde 3 maç oynadık. Bu süreç bizi biraz yordu ve yıprattı. Bu süre zarfında fazla antrenman şansımız da olmadı. İki haftadır gol atıyorum ve takımıma puanlar kazandırıyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Şuan tam anlamıyla da hazır değilim. Çorum'da sıkıntılı bir süreç geçirdim. Bir ay boyunca tek başıma antrenman yaptım. Ümit hoca ekibi, sağ olsunlar bana ekstra idmanlar yaptırıyor. Şuan kendi performansımızın %50'siyle oynuyorum. Bugün de hocamız beni 70-75 dakika sahada tuttu. Bu süre zarfında takım arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalıştım. Giydiğim formaya layık bir performans göstermeye çalıştım. İlerleyen süreçte biraz daha zamana ihtiyacım var. Tam hazır bir Sinan'ı göstermek istiyorum. Bunu içinde çalışıyorum, çabalıyorum ve mücadele ediyorum. Ligi iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz. Vanspor'a transferimde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. İyi bir Sinan'ı görmek için bana biraz zaman tanıyın. Çok daha iyi bir Sinan göreceksiniz. Daha önce top koşturduğum kulüplerle hiç Van'a gelmemiştim. Rakip olarak da oynamamıştım. Geçen hafta kadrodaydım ve tam hazır olmadığım için hocam şans vermedi. Beni korumak istedi. Bugün bu soğuk havaya rağmen bizi desteklemeye gelen bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Taraftar iç sahada her zaman 12. Adam. Bugün onlar görevini yaptı. Biz de elimizden gelenin en iyisini yaptık. Hafta içerisinde yine önümüzdeki maça en iyi şekilde hazırlanacağız. Zonguldak'tan da 3 puanla dönmek için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2024, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER