Vanspor'un fiyasko transferleri…

2022-2023 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, ligi 74 puanla beşinci sırada tamamlamıştı. Van temsilcisinde büyük umutlarla transfer edilen bazı futbolcular beklentinin altında kalarak, hayal kırıklığı yaşattı.

Vanspor'un fiyasko transferleri…

2. Lig Kırmızı Grupta inişli- çıkışlı bir sezon geçiren Vanspor'da büyük umutlarla transfer edilen Batuhan Karadeniz, Yaser Hacımustafaoğlu, Umut Sözen, Tayyip Kanarya, Serkan Sefil, Baran Basut, Oğuzhan Eskiköy, Nuri Terliksiz gibi isimler beklenen performansı ortaya koyamadı.

2022-2023 futbol sezonunda şampiyonluk hasretine son vermek isteyen Vanspor, hareketli bir transfer sezonu geçirmişti. Transfer edilen bazı oyuncular Vanspor forması altında patlama yaparken, bazıları beklentilerin altında kaldı.

Sezon başında transfer konusunda ince eleyip sık dokuyan Vanspor'da, bazı isimler büyük hayal kırıklığı yaşattı. Özellikle sezon başında büyük paralar verilerek transfer edilen Batuhan Karadeniz, kendisine güvenenleri hayal kırıklığına uğrattı.

Yine devre arasında Amedspor'dan transfer edilen forvet Tayyip Kanarya da beklenen performansı ortaya koyamadı. Vanspor formasıyla 15 resmi maçta forma giyen Tayyip Kanarya, sadece 4 gol atarken, Batuhan Karadeniz ise, Vanspor formasıyla çıktığı 10 maçta sadece penaltıdan 1 gol kaydedebildi.

Vanspor’un bir diğer forveti Yaser Hacımustafaoğlu ise Vanspor formasıyla 14 resmi maça çıkarken, sadece 4 gol katkısında bulundu.   Serkan Sefil, Baran Basut, Oğuzhan Eskiköy, Nuri Terliksiz gibi isimlerde az forma şansı bulan isimler oldu.

HAYDAR YILMAZ PERFORMANSIYLA GÖZ DOLDURDU

Vanspor'da bazı futbolcular beklentinin altında kalırken, bazı futbolcular ise kariyerinin en iyi çıkışını yaptı. Bu futbolculardan biri olan tecrübeli eldiven Haydar Yılmaz, kalesini bin 113 dakikada gole kapatarak, ülke futbol tarihinin en uzun süre gol yememe rekorunun yeni sahibi olmuştu.

Yine Vanspor'da Uğur Adem Gezer, Furkan Saki, Erkul Küçük, Barış Sağır, Muhammed Ali Doğan, Emre Oymak, Hasan Bilal ve Utku Şen ise sahadaki mücadeleleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran futbolcular oldu.

UĞUR CAN, İLK DEVREDEKİ PERFORMANSIYLA TAKDİR TOPLADI

Yine 2021-2022 futbol sezonunun ikinci devresinde Somaspor'dan bonservis bedeli ödenerek transfer edilen fakat ilk sezonunda beklenen performansı ortaya koyamayan Uğur Can, 2022-2023 futbol sezonun ilk devresinde müthiş bir çıkış yakaladı.

2022-2023 futbol sezonunda Vanspor formasıyla 22 resmi maça çıkan Uğur Can, 9 gol atıp, 4 asist katkısında bulunmuştu. Daha sonra Fethiyespor maçında çapraz bağları kopan başarılı futbolcu sezonu kapatmıştı.  Vanspor formasıyla 35 resmi maça çıkan Uğur Can, 10 gol atıp, 4 asist katkısında bulundu.

2023-2024 futbol sezonu öncesi Vanspor, transfer görüşmelerini sürdürürken, taraftarlar bu sezon hataya düşülmemesi ve kaliteli transferler yapılmasını bekliyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2023, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER