Vanspor, şampiyonluk yolunda yara aldı

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve ligin ikinci devresinde oynadığı 7 maçtan, 6 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrılan Vanspor, hafta sonu karşılaştığı lider Esenler Erokspor'a 2-0 mağlup olarak, şampiyonluk yolunda ağır yara aldı. Van temsilcisinin lidere 2-0 mağlup olmasıyla, yenilmezlik serisi de sona ermiş oldu.

Vanspor, şampiyonluk yolunda yara aldı

Ligin ikinci devresine iyi bir başlangıç yapan ve lider Esenler Erokspor maçına kadar oynadığı 7 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik elde eden Van temsilcisi, hafta sonu İstanbul'da karşılaştığı lider Esenler Erokspor'a 2-0 mağlup olarak, Van'a eli boş döndü.

Şampiyonluk yolunda ağır yara alan ve önemli rakibine 2-0 mağlup olan Kırmızı- Siyahlı takım, aradaki puan farkının tekrar 6'ya çıkmasına müsaade etti. Esenler Erokspor karşısında vasat bir futbol ortaya koyan ve sahadan 2-0 mağlup olan Vanspor, böylelikle 8 haftalık yenilmezlik serisini de kaybetmiş oldu.

Ligin ikinci devresinin ilk maçında sahasında Bucaspor'u 1-0, ikinci maçında deplasmanda Adıyamanspor'u 3-1, üçüncü maçında sahasında Serik Belediyespor'u 3-1 mağlup eden Vanspor,  dördüncü maçında deplasmanda Kırşehirspor'la 2-2 berabere kaldı.

İkinci devrenin beşinci hafta maçında sahasında Kırklarelispor'u 2-0, altıncı maçında deplasmanda Zonguldak Kömürspor'u 2-1, yedinci maçında sahasında 1461 Trabzospor'u 1-0 mağlup eden Vanspor, sekizinci maçında deplasmanda karşılaştığı lider Esenler Erokspor'a 2-0 mağlup olarak 7 maç sonra yenilgi yüzü gördü.

Bu maç sonrası lider Esenler Erokspor, 59 puanla liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırırken, ligde oynadığı 26 maçta 16 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alan Vanspor ise, 53 puanla ikinci sıradaki yerinde kaldı.

GRUPTAKİ DİĞER KARŞILAŞMALAR…

Grupta oynanan diğer karşılaşmalarda ise, sahasında konuk ettiği Ankara Demirspor'u 1-0 mağlup eden Bucaspor, 51 puanla üçüncü sıraya yükselirken, deplasmanda karşılaştığı 1461 Trabzon FK'yı 1-0 mağlup eden Yeni Mersin İdmanyurdu ise 50 puanla dördüncü sıraya yükseldi.

1461 Trabzon FK 48 puanla beşinci sıraya gerilerken, deplasmanda karşılaştığı Kırklarelispor'a 1-0 mağlup olan Ankaraspor ise, 45 puanla altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Deplasmanda karşılaştığı Afyonspor Kulübü ile 0-0 berabere kalan Diyarbekirspor, 40 puanla yedinci sıradaki yerinde kalırken, Ankara Demirspor ise 36 puanla sekizinci sırada yer aldı.

Konuk olduğu Zonguldak Kömürspor'a 2-1 mağlup olan Karacabey Belediyespor, 33 puanla dokuzuncu sıradaki yerinde kalırken, haftayı galibiyetle kapatan Kırklarelispor ise 32 puanla onuncu sıraya yükseldi.

Deplasmanda karşılaştığı Adıyaman FK'yı 2-0 mağlup eden Beyoğlu Yeni Çarşı, 31 puanla on birinci sıraya yükselirken, Afyonspor Kulübü ise 30 puan -8 averajla on ikinci sıraya geriledi.

Konuk olduğu Kırşehir Futbol Spor Kulübü'ne 1-0 mağlup olan Nazilli Belediyespor, 30 puan -10 averajla on üçüncü sıraya gerilerken, sahasında Altınordu ile 0-0 berabere kalan Serik Belediyespor ise 27 puanla ondördüncü sıradaki yerinde kaldı.

Altınordu 24 puanla on beşinci sırada yer alırken, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ise 21 puanla on altıncı sırada yer aldı.

Zonguldak Kömürspor 19 puanla on yedinci sırada yer alırken, Adıyaman FK ise 14 puanla on sekizinci sırada yer aldı.

Haftayı BAY geçen Bursaspor ise 13 puanla son sırada yer aldı.

VANSPOR'UN GRUBUNDA 28. HAFTA MAÇLARI…

Grupta 28. hafta maçları 1-2 Mart tarihlerinde oynanacak. Yeni Mersin İdmanyurduspor, Cuma günü sahasında lider Esenler Erokspor'u konuk ederken, diğer karşılaşmalar Cumartesi günü oynanacak.

Temsilcimiz Vanspor sahasında Afyonspor'u konuk ederken, Ankara Demirspor, Adıyamanspor'la karşılaşacak.

Karacabey Belediyespor sahasında 1461 Trabzonspor'la karşılaşırken, Zonguldak Kömürspor deplasmanda Ankaraspor'a konuk olacak.

Serik Belediyespor deplasmanda Beyoğlu Yeni Çarşıspor'la karşılaşırken, Bursaspor sahasında Bucaspor'u konuk edecek.

Altınorduspor sahasında Kırşehirspor'u konuk ederken, Kırklarelispor deplasmanda Nazilli Belediyespor'la karşılaşacak.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2024, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER