Vanspor, ligi 2. sırada tamamladı

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, ligin son maçında deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Şampiyonluğu direkt etkileyen Serik Belediyespor- Esenler Erokspor maçıyla ilgili alınan karara tepki gösteren Vanspor’lu futbolcular, 22. dakikadan itibaren sahadan çekildi. Serik Belediyespor’u 6-0 mağlup eden Erokspor, şampiyonluğunu ilan ederken, Vanspor, ligi ikinci sırada tamamladı.

Vanspor, ligi 2. sırada tamamladı

Vanspor’un grubundaki, Serik Belediyespor- Esenler Erokspor arasında Cumartesi günü oynanan karşılaşmada as oyuncuların oynatılmaması, tepkilere yol açtı. Serik Belediyespor yönetimi, as oyuncularının Esenler Erokspor maçına çıkmalarına izin vermeyerek, sahaya U19 takımını çıkardı.

Şampiyonluğu direkt etkileyen karşılaşma kapsamında böyle bir karar alınması sporseverlerden büyük tepki topladı. Bu kapsamda ligin son maçında deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya gelen Vanspor’da futbolcular, Serik Belediyespor-Erokspor maçıyla ilgili alınan karara tepki göstererek, ilk düdüğün ardından yaklaşık olarak 1 dakika boyunca hareketsiz bir şekilde beklerken, kenardaki yedek futbolcular ise futbolcuları alkışladı.

Yaklaşık olarak 22 dakika boyunca sahada mücadele eden Vanspor’lu futbolcular, Serik Belediyespor- Esenler Erokspor arasında oynanan karşılaşmaya tepki göstererek sahadan çekildiler.

Beyaz Grupta son hafta karşılaşmasında, şampiyonluğu yakından ilgilendiren karşılaşmada Serik Belediyespor yönetimi flaş bir karar aldı. Maça çıkmak için stadyuma gelen as oyunculara izin vermeyen Serik yönetimi, maça U19 takımıyla çıktı.

Konuyla alakalı Serik Belediyspor teknik heyeti ve futbolcuları tarafından yapılan açıklamada, Esenler Erokspor maçını oynamak için stadyuma gelmelerine rağmen, yönetim tarafından kendilerine izin verilmediğini duyurdu.

BURSAPOR- VANSPOR MAÇI 22 DAKİKA OYNANDI

Ev sahibi Bursaspor Metin Serbest teknik sorumluluğunda sahaya; Kerem Matışlı, Eren Tunalı, Yiğit Fidan, Kerem Kök, Abdullah Tazgel, Barış Dalkıran, Bilal Güney, Ercüment Sancaklı, Emre Tepegöz, Mustafa Genç ev Enes Solakoğulları onbiri ile çıktı.

Konuk Vanspor ise, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda sahaya; Nurullah Aslan, Abdulcebrail Akbulut, Miraç Acer, Harun Kavaklıdere, Muhammed Ali Doğan, Hasan Bilal, Işık Kaan Arslan, Sinan Kurumuş, Erdem Seçgin, Muhammed Gönülaçar ve Burak Kavlak onbiri ile çıktı.

Bursa Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu'nda saat 15.00'te başlayan karşılaşmayı; Fatih Tokail, Erkan Akbulut, Muhammet Ali Doğan ve Yunus Emre Çakar hakem dörtlüsü yönetti.

Maça ev sahibi Bursaspor başladı.

Vanspor’lu futbolcular, Serik Belediyespor-Erokspor maçıyla ilgili alınan karara tepki göstererek, ilk düdüğün ardından yaklaşık olarak 1 dakika boyunca hareketsiz bir şekilde beklerken, kenardaki yedek futbolcular ise futbolcuları alkışladı.

5. dakikada Vanspor’da Sinan’ın derin pasında topla buluşan Muhammed Ali Doğan’ın vuruşunda savunmaya çarpan top kornere çıktı. Hakem öncesinde kalkan ofsayt bayrağını işaret etti.

8. dakikada Vanspor’un geliştirdiği tehlikeli atakta, savunma araya girerek topu kornere çeldi.

12. dakikada Vanspor yine etkili geldi. Sinan pasında ceza alanı içinde topla buluşan Erdem’in ortasında savunma bir kez daha araya girerek önemli atağı savuşturdu.

14. dakikada Vanspor gole yaklaştı. Burak’ın derin pasında topla buluşan ve kaleciyle karşı karşıya Miraç’ın vuruşunda, kaleciyi geçen topu Yiğit Fidan çizgiden çıkardı.

22. dakikadan itibaren Vanspor sahadan çekildi.

Vanspor’lu futbolcuların sahadan çekilmesiyle birlikte, bu dakikadan itibaren maç yarıda kaldı.

ESENLER EROKSPOR 1. LİG’E YÜKSELDİ

Esenler Erokspor, deplasmanda karşılaştığı Serik Belediyespor’u 6-0 mağlup ederek, şampiyonluğunu ilan etti.

Vanspor’un Bursaspor maçını yarıda bırakmasından dolayı 3-0 hükmen mağlup sayılması ve 3 puanının silinmesi bekleniyor.

Grupta maçların tamamlanmasıyla birlikte, Esenler Erokspor şampiyon olurken, Vanspor, Play-Off finaline kaldı.

Bucaspor, 1461 Trabzon FK, Yeni Mersin İdmanyurdu ve Ankaraspor takımları da Play-Off’a kalan takımlar oldu.

Öte yandan, Zonguldak Kömürspor, Kırşehir Futbol Spor Kulübü, Bursaspor ve Adıyaman FK takımları ise 2. Lig’e veda eden takımlar oldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2024, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER