Vanspor, puan kaybına engel olamıyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, son haftalarda oynadığım maçlarda puan kaybına engel olamıyor. Ligde oynadığı son üç maçta Yeni Mersin İdmanyurdu'na 3-0 mağlup olan Van temsilcisi, Karacabey Belediyespor ile 1-1, Ankaraspor ile 2-2 berabere kalarak 3 haftada 7 puan kaybetti.

Vanspor, puan kaybına engel olamıyor

Ligin ondördüncü hafta maçında deplasmanda Ankaraspor ile karşı karşıya gelen ve 1-0 öne geçtiği maçta rakibiyle 2-2 berabere kalan Vanspor, sahadan 1 puanla ayrıldı. Van temsilcisi, Ankaraspor karşısında ligdeki ikinci beraberliğini almış oldu.

Ligde oynadığı 13 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Vanspor, 29 puanla ikinci sırada yer alıyor. Bu periyotta rakip fileleri 17 kez havalandıran Van temsilcisi, kalesinde 13 gole engel olamadı.

Sezona zorlu Bucaspor deplasmanında aldığı galibiyetle başlayan, daha sonra oynadığı Adıyaman FK, Serik Belediyespor, Kırşehir Futbol Spor Kulübü, Kırklarelispor, Zonguldak Kömürspor, Esenler Erokspor, Afyonspor Kulübü ve Diyarbekirspor maçlarından galibiyetle ayrılan Vanspor, ligdeki iki mağlubiyetini 1461 Trabzon FK ve Yeni Mersin İdmanyurdu karşısında almıştı.

Van temsilcisi oynadığı son iki maçta Karacabey Belediyespor ve Ankaraspor ile ise beraber kaldı. Son haftalarda isteği futbolu sahaya yansıtamayan ve önemli puan kayıpları yaşayan Van temsilcisi, lider Esenler Erokspor ile puan farkını dörde çıkardı.

Son haftalarda yaşanan puan kayıpları sonrası Teknik Direktör Mustafa Sarıgül kendi isteğiyle görevinden ayrılırken, yerine ise Cumartesi günü yapılan anlaşma ile Ersin Aka getirildi. Vanspor Ersin Aka ile bu hafta ilk maçına çıkacak.

LİDER ESENLER EROK YİNE KAZANDI…

Deplasmanda karşılaştığı Beyoğlu Yeni Çarşı'yı 2-1 mağlup eden Esenler Erokspor, 33 puanla liderliğini sürdürürken, Vanspor ise 29 puanla ikinci sırada yer aldı.

Konuk olduğu Ankara Demirspor'u 3-1 mağlup eden 1461 Trabzon FK, 27 puanla üçüncü sıraya yükselirken, sahasında Kırklarelispor'u 2-0'la geçen Bucaspor 26 puan +12 averajla dördüncü sıraya yükseldi.

Ankaraspor 26 puan +8 averajla beşinci sıraya gerilerken, sahasında konuk ettiği Diyarbekirspor'u 2-1 mağlup eden Nazilli Belediyespor, 25 puanla altıncı sırada yer aldı.

Deplasmanda Karacabey Belediyespor'a 1-0 mağlup olan Yeni Mersin İdmanyurdu, 22 puan +6 averajla yedinci sıraya gerilerken, Ankara Demirspor ise 22 puan +4 averajla sekizinci sırada yer aldı.

Karacabey Belediyespor 16 puan 0 averajla dokuzuncu sırada yer alırken, Diyarbekirspor ise 16 puan -3 averajla onuncu sırada yer aldı.

Deplasmanda Altınordu'yu 1-0 mağlup eden Afyonspor Kulübü, 16 puan -3 averajla on birinci sıraya yükselirken, Beyoğlu Yeni Çarşı ise 13 puan -5 averajla on ikinci sıraya geriledi.

Sahasında Zonguldak Kömürspor ile 3-3 berabere kalan Bursaspor, 13 puan -9 averajla on üçüncü sırada yer alırken, Kırklarelispor ise 13 puan -11 averajla on dördüncü sırada bulunuyor.

Deplasmanda Adıyaman FK'yı 2-1 mağlup eden Kırşehir Futbol Spor Kulübü, 12 puanla on beşinci sıraya yükselirken, Altınordu 11 puanla on altıncı sırada yer aldı.

Zonguldak Kömürspor 10 puanla on yedinci sırada yer alırken, haftayı BAY geçen Serik Belediyespor ise 9 puan -8 averajla on sekizinci sırada yer aldı. Adıyaman FK ise 9 puan -11 averajla son sırada bulunuyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2023, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER