Vanspor, PFDK'ya sevk edildi

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Vanspor, PFDK'ya sevk edildi

Vanspor, Cumartesi günü Van'da oynanan Kocaelispor maçında çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve usulsüz seyirci alınması nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi uyarınca PFDK'ya sevk edildi.

Cumartesi günü oynanan ve taraftarların yoğun ilgi gösterdiği maçta Vanspor, 66. dakikada Emrah Tacir ile bir penaltı atışından faydalanamamış ve sahadan 1 puanla ayrılmıştı.

TFF tarafından yapılan açıklamada, "Bitexen Vanspor FK Kulübü'nün 15.04.2023 tarihinde oynanan Bitexen Vanspor FK-Kocaelispor TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca, "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca, "merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi uyarınca ve "usulsüz seyirci alınması" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine, Bitexen Vanspor FK Kulübü antrenörü Adem Dursun'un aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 16.04.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" denildi.

Öte yandan Vanspor'un grubunda mücadele eden Bucaspor 1928'de PFDK'ya sevk edildi. Yapılan açıklamada, "Bucaspor 1928 Kulübü'nün 15.04.2023 tarihinde oynanan Fethiyespor-Bucaspor 1928 TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine, Bucaspor 1928 Kulübü futbolcusu Lokman Gör'ün aynı müsabakadaki "hakareti" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 17.04.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine, Bucaspor 1928 Kulübü doktoru Rüstem Bektaş'ın aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine, Bucaspor 1928 Kulübü antrenör Ertuğrul Dağaltın'ın aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine, Bucaspor 1928 Kulübü futbolcusu Mazlum Demir'in aynı müsabakadaki "kural dışı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 16.04.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine, Bucaspor 1928 Kulübü futbolcusu Alper Kadir Duruk'un aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca ve "hakareti" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 16.04.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29