Vanspor- Pazarspor maçının detayları…

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Vanspor, 2022-2023 futbol sezonunun ilk maçında evinde Pazarspor'u tek golle geçti. İki takımın da normal sürede gol bulamadığı maçın uzatma dakikasında, Yaser attığı gol ile tribünleri coşturdu.

Vanspor- Pazarspor maçının detayları…

Sezonun ilk maçında Vanspor evinde Pazarspor'u konuk etti. Kırmızı siyahlı takım maçı uzatmalarda bulduğu gol ile 1-0 kazanmayı başardı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 16.00'da başlayan karşılaşmayı, Milletvekili İrfan Kartal, Van Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Ak Parti Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım, İpekyolu Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Kulüp Feyat Kıyak, Gelecek Partisi İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, TÜFAD Başkanı Mehmet Tuğrul, Gençlik Spor Müdürlüğü Şube Müdürü Yalçın Özdemir ve çok sayıda taraftar izledi.

Vanspor Zeki Yılmaz teknik sorumluluğunda sahaya; Haydar Yılmaz, Miraç Acer, Furkan Saki, Uğur Adem Gezer, Erkul Küçük, Barış Sağır, Muhsin Yıldırım, Muhammed Ali Doğan, Yusuf Şengüler, Uğur Can ve Yaser Hacımustafaoğlu onbiri ile çıktı.

Konuk Pazarspor ise Mustafa Kalafat teknik sorumluluğunda sahaya; Yasin Davuş, Hakan Doğru, Onur Kızıltaş, Eyüp Ensar Bozkurt, Maksut Birben, Yağız Rüştü Aktaş, İlhan Topatar, Güvenç Usta, İsmail Düzgün, Önder Selimoğlu ve Oğulcan Enes Demiroğlu onbiri ile çıktı.

Maçı Abdullah Volkan Aydın, Hakan Akkaynak, Niyazi Atakan Ataseven ve Serkan Gürbüz hakem dörtlüsü yönetti.

Karşılaşmaya konuk Pazarspor başladı.

İLK YARIDA GOL YOK

Maçın 6 dakikasında gelişen kırmızı siyahlı takımın atağında kaptan Miraç sağdan ceza sahası içine girdi, pasını çıkarmak istedi, ama savunma izin vermedi.

10. Dakikada konuk takımın atağında İsmail ortaladı, Önder'den önce Barış Sağır topu uzaklaştırdı.

12. Dakikada Vanspor direğe takıldı. Uğur Can bir anda ceza sahası içine girdi. Çaprazdan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Pasını çıkardı. Savunma topu uzaklaştırmak isterken top Vanspor'lu Muhsin Yıldırım'ın kafasına denk geldi ve kale direğine çarparak dışarı gitti.

Bu pozisyon, taraftarları ateşledi. Grup Kara Kobralar ve Gölkentliler Taraftar grupları karşılıklı sloganlar atarak takıma büyük destek sundu.

19. Dakikada Pazarspor Hakan ile atağa kalktı. Bu oyuncunun pasında top Güvenç'e gelmeden savunma topu uzaklaştırdı.

23. Dakikada Pazarspor korner kullandı. Kaleci Haydar topu yumrukla uzaklaştırdı.

32. Dakikada Pazarspor etkili geldi. Önder bir anda ceza sahası içine girdi, son anda Furkan müdahale etti. Dengesini kaybeden Önder yerde kaldı. Konuk takım penaltı beklerken, hakem devam dedi.

35. Dakikada Vanspor atağında Uğur Can yerde kaldı, kısa süreli sakatlığın ardından maça devam etti.

40. Dakikada gelişen Vanspor atağında, Miraç ortaladı, Yaser penaltı noktasında yükselerek kafa vurdu, ama kaleci için kolay bir toptu.

İlkyarının bitimi için 3 dakika uzatma gösterildi.

Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona ererken, iki takım oyuncuları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

GOL, UZATMALARDA GELDİ

Maçın ikinci yarısına ev sahibi ekip başladı.

İlk yarıdaki gerginlikten kaynaklı hakem Vanspor'dan Barış Sağır ve Pazarspor'dan Güvenç Usta'ya sarı kart gösterdi.

47. Dakikada Vanspor atağını faulle durduran Eyüp sarı kart gördü.

48. Dakikada Vanspor atağında Yusuf ceza sahası içine girdi, ama uygun pozisyonda topu dışarı attı.

53. Dakikada Vanspor atağında Muhammet Ali ceza sahası içinde yerde kaldı, ama hakem kendisini aldatmaya dönük hareket nedeniyle sarı kart verdi.

55. Dakikada Pazarspor'dan Hakan yerini Oğuzhan'a bıraktı.

60. Dakikada ev sahibi ekipten Yusuf, yerini Milli Sporcu Batuhan Karadeniz'e bıraktı. Taraftarlar iki sporcuya da sevgi gösterisinde bulundu.

61. Dakikada konuk takımdan Yağız oyundan çıktı, Bedirhan girdi.

62. Dakikada Vanspor atağında Miraç röveşata denedi, ama top kalecide kaldı.

63. Dakikada Vanspor'dan Erkul sarı kart gördü.

Bu pozisyon sonrası konuk takım serbest vuruş kazandı. İsmail'in kullandığı atışta top üstten auta gitti.

74. Dakikada maçın en net atağı Vanspor'dan geldi. Yaser ceza sahası dışında sert vurdu, kaleci güçlükle kornere yolladı.

76. Dakikada Vanspor atağında Miraç sağ kanattan geliştirdiği pozisyonda yerde kaldı, hakem Güvenç'e ikinci sarı, ardından kırmızı kart gösterdi.

77. Dakikada ev sahibi ekipten iki oyuncu birden değişti. Muhammet Ali yerini Umut'a bırakırken, Uğur Can'ın yerine Furkan İnce oyuna dahil oldu.

78. Dakikada Vanspor atağında Batuhan ceza sahası içinde sırtı kaleye dönük olduğu için dönerek vurdu, ama top auta girdi.

80. Dakikada Pazarspor'dan iki oyuncu birden değişti. Önder yerini Eray'a bıraktı. Ancak Önder yavaş hareket ettiği için sarı kart gördü. Agresif hareketlerinden dolayı Vanspor'lu Furkan da sarı kart gördü.

Maksut ise yerini Muhammet'e bıraktı.

83. Dakikada konuk takımdan Muhammet sarı kart gördü.

87. Dakikada Vanspor gole yaklaştı. Batuhan Karadeniz kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda kaleci Yasin topu ayaklarıyla kornere yolladı.

89. Dakikada Vanspor bir kez daha gole yaklaştı. Ceza sahası içinde topla buluşan Batuhan, uygun pozisyondaki Yaser'i gördü, ama Yaser'in vuruşunda top kaleciden döndü.

Hakem maçın bitimi için 7 dakika uzatma gösterdi.

Üçüncü uzatma dakikasında golü buldu. Furkan ortaladı, Batuhan bıraktı, Yaser yere düşerken vurdu, top ağlarla buluştu:1-0

Golle birlikte taraftarlar büyük sevinç yaşadı.

Beşinci uzatma dakikasında Yaser alkışlar arasında yerini Bahtiyar'a bırakırken, Muhsin ise yerini Aras'a bıraktı.

Maçta başka gol olmadı ve Vanspor rakibini tek golle geçti.

Maçın bitimiyle birlikte taraftarlar sloganlar ve alkışlar eşliğinde takımı tribünlere çağırdı.

Vanspor, aldığı ilk galibiyetle hanesine 3 puan yazdırdı.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER