Vanspor, lider Esenler Erok'a bileniyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve ligin ikinci devresinde oynadığı 7 maçtan, 6 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrılan Vanspor'da, Pazar günü oynanacak olan lider Esenler Erokspor maçının hazırlıkları devam ediyor. Van temsilcisi, İstanbul temsilcisini mağlup ederek, yenilmezlik serisini sürdürmek ve rakibiyle arasındaki 3 puanlık farkı kapatmak istiyor.

Vanspor, lider Esenler Erok'a bileniyor

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta 90+3 ve 90+7. dakikalarda bulduğu gollerle Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise Harun Kavaklıdere ve Sinan Kurumuş'un ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, son olarak geçtiğimiz hafta sahasında konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 82. dakikada Hasan Bilal'in şık golüyle rakibini 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.

Sezonun ilk devresinde özellikle son haftalarda inişli-çıkışlı bir grafik çizen ve önemli puan kayıpları yaşayan Vanspor, ligin ikinci devresine galibiyetlerle başladı. Ümit Bozkurt'un takımın başına geçmesiyle toparlanmaya başlayan Van temsilcisi, hafta sonu karşılaşacağı lider Esenler Erokspor'u  da mağlup ederek galibiyet serisini sürdürmek ve liderle arasındaki 3 puanlık farkı kapatmak istiyor.

Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda Esenler Erokspor maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren Kırmızı- Siyahlı takım, 56 puanla liderlik koltuğunda oturan rakibini mağlup ederek puanını eşitlemek ve aradaki 3 puanlık farkı kapatmak istiyor.

Hafta sonu oynayacağı maçı kazanmak isteyen Van temsilcisinde tek hedef galibiyet. Ligde oynadığı 25 maçta 16 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 4 beraberlik alan Vanspor 53 puanla ikinci sırada yer alırken, oynadığı 24 maçta 18 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Esenler Erokspor ise 56 puanla zirvede yer alıyor.

Pazar günü saat 14.00'te Esenler Erokspor Stadyumu'nda oynanacak olan zorlu mücadelenin kıran kırana geçmesi bekleniyor.

GRUPTAKİ DİĞER MAÇLAR…

Lider Esenler Erokspor ve ikinci sıradaki Vanspor'un karşı karşıya geldiği haftada, 48 puan +25 averajla üçüncü sırada bulunan 1461 Trabzon FK ise sahasında 47 puanla beşinci sırada bulunan Yeni Mersin İdman Yurdu'nu konuk edecek.

48 puan +19 averajla dördüncü sırada yer alan Bucaspor, Ankara Demirspor'u konuk ederken, 45 puanla altıncı sırada yer alan Ankaraspor ise deplasmanda Kırklarelispor ile karşı karşıya gelecek.

Diyarbekirspor deplasmanda Afyonspor Kulübü'ne konuk olurken, Karacabey Belediyespor ise Zonguldak Kömürspor deplasmanına gidecek.

Nazilli Belediyespor deplasmanda Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile karşı karşıya gelirken, Beyoğlu Yeni Çarşı ise Adıyaman deplasmanında 3 puan arayacak.

Serik Belediyespor evinde Altınordu ile karşı karşıya gelirken, son sıradaki Bursaspor ise haftayı BAY geçecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2024, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER