Vanspor, kupada Kayserispor'un konuğu…

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. Turdan katılım sağlayan Vanspor, bugün saat 19.00'da deplasmanda Mondihome Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Ligde son haftalarda istediği sonuçları elde edemeyen Van temsilcisi, Süper Lig takımı Kayserispor karşısında tur peşinde olacak.

Vanspor, kupada Kayserispor'un konuğu…

Vanspor'la birlikte toplam 56 takımın katılım sağladığı Ziraat Türkiye Kupası 4. Turunda maçların kıyasıya mücadelelere sahne olması bekleniyor. 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve son 5 lig maçında galibiyetle tanışamayan Vanspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda bugün Mondihome Kayserispor ile karşı karşıya gelecek.

17 Eylül'de ön eleme turu maçları ile başlayan Ziraat Türkiye Kupası organizasyonu, tüm heyecanıyla devam ediyor. 29 Şubat'ta çeyrek final müsabakalarıyla devam edecek olan Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final ve final tarihleri ise daha sonra açıklanacak.

Ön eleme turu 17 Eylül 2023'te, başlayan Türkiye Kupası'nda 1. eleme turu 26-27-28 Eylül 2023'te, 2. eleme turu 11-12-13 Ekim 2023'te, 3. eleme turu 31 Ekim-1-2 Kasım tarihlerinde oynandı. 4. eleme turu 5-6-7 Aralık 2023'te, 5. eleme turu 9-10-11 Ocak 2024'te, son 16 turu 6-7-8 Şubat 2024'te, çeyrek final müsabakaları ise 27-28-29 Şubat 2024'te oynanacak.

Vanspor kupaya Çaykur Rizespor, Ahlatcı Çorum FK, 1461 Trabzon FK, Pendikspor, Astor Enerji Şanlıurfaspor, Amed Sportif Faaliyetler, Rams Başakşehir Futbol Kulübü, Bodrum FK, Anagold 24Erzincanspor, Trabzonspor, Eyüpspor, Ankara Demirspor, Vavacars Fatih Karagümrük, Göztepe, Ankaraspor, Yılport Samsunspor, Kocaelispor, Sakaryaspor, Bucaspor 1928, Esenler Erokspor, İskenderunspor takımlarıyla birlikte dördüncü turdan katılım sağladı.

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Galatasaray'ın yanı sıra, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor ise Türkiye Kupası'na 9, 10 ve 11 Ocak tarihlerinde oynanacak 5. eleme turundan başlayacak. Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. Turdan katılım sağlayan Vanspor'un rakibi Süper Lig takımı Kayserispor olmuştu.

Bu kapsamda bugün saat 19.00'da deplasmanda Süper Lig takımı Kayserispor ile karşı karşıya gelecek olan Vanspor, tur atlamak için ter dökecek. A Spor'dan naklen yayınlanacak olan maça, Van'dan da taraftarların gitmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz Cumartesi günü lig maçında deplasmanda Altınordu ile 1-1 berabere kalan ve 3 puan hasretini sürdüren Van temsilcisi, Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turunda bugün deplasmanda karşılaşacağı Kayserispor'u elemek istiyor.

Bir üst tura yükselmek için mücadele edecek olan Vanspor, kupa maçıyla birlikte çıkışa geçmek istiyor. Ligde oynadığı maçlarda istediği sonucu elde edemeyen ve kötü günler geçiren Vanspor, Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme turunda güçlü rakibini alt etmenin hesabını yapıyor.

Vanspor açısından zorlu geçecek olan mücadele A Spor ekranlarında spor severlerle buluşacak. Teknik Direktör Ersin Aka sorumluluğunda kupa maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda tamamlayan Van temsilcisi, bir üst tura yükselmek için mücadele edecek.

RHG Enertürk Enerji Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak olan karşılaşmayı; Ayberk Demirbaş, Muhammet Ali Doğan, Bersan Duran ve Mustafa Hakan Belder hakem dörtlüsü yönetecek.

Vanspor'un grubunda mücadele eden Kırşehir Futbol Spor Kulübü, Süper Lig takımlarından Kasımpaşa'ya konuk olurken, 1461 Trabzon FK ise 1. Lig takımlarından Göstepe'yle karşı karşıya gelecek.

Kırklarelispor, yine 1. Lig takımlarından Altayspor'un konuğu olurken, Esenler Erokspor ise Adanaspor karşısında tur peşinde olacak.

Ankara Demirspor, 1. Lig lideri Eyüpspor'un konuğu olurken, Ankaraspor, Sakaryaspor ile karşı karşıya gelecek.

Beyoğlu Yeni Çarşıspor, Süper Lig takımlarından Tümosan Konyaspor ile karşı karşıya gelirken, Bucaspor 1928 ise Çaykur Rizespor ile kupa mücadelesinde karşı karşıya gelecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2023, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER