Vanspor, Ankaraspor'u konuk ediyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, 4 Nisan'da oynanması gereken fakat kentte yaşanan olaylardan dolayı ertelenen maçta bugün saat 15.00'te sahasında Ankaraspor ile karşı karşıya gelecek. Van temsilcisi, başkent temsilcisi mağlup ederek, önemli 3 puanı hanesine yazdırmak ve ikinci sıraya yükselmek istiyor.

Vanspor, Ankaraspor'u konuk ediyor

Pazar günü sahasında konuk ettiği ve 1-0 geriye düştüğü maçta Altınordu'yu 2-1 mağlup eden Vanspor, bugün saat 15.00'te erteleme maçında Ankaraspor ile karşı karşıya gelecek. Kırmızı- Siyahlı takım sahasında galip gelerek 3 puanı hanesine yazdırmak istiyor.

Lider Esenler Erokspor ile arasında 5 puan, ikinci Bucaspor ile aynı puanda olan Van temsilcisi, bugün saat 15.00'te sahasında oynayacağı zorlu mücadele rakibi mağlup ederek, ikinci sıradaki yerini geri almak ve liderle arasındaki puan farkını ise 2'ye düşürmek için mücadele edecek.

Ligin 35. Hafta maçında sahasında karşılaştığı Altınordu'yu 2-1 mağlup eden ve şampiyonluk yolunda önemli 3 puanı hanesine yazdıran Kırmızı- Siyahlı takım, bu çıkışını Ankaraspor karşısında sürdürmek istiyor.

Ligde son 3 haftaya girilirken, hata yapmak istemeyen Vanspor, zorlu rakibini taraftarlarının da desteğiyle mağlup etmenin hesabını yapıyor.

Son olarak Altınordu maçıyla birlikte ligdeki 21. galibiyetini alan Vanspor, 69 puan +21 üçüncü sırada yer alıyor. Ligde oynadığı 32 maçta 21 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Van temsilcisi, bu periyotta attığı 53 gole karşılık kalesinde 32 gol gördü.

İkinci devrede oynadığı 14 maçta, 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan ve bu periyotta 35 puan toplayan Vanspor, bu istikrarlı gidişatını Altınordu karşısında sürdürdü.

Ligde oynadığı 32 maçta 21 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Van temsilcisi, 69 puan +21 averajla üçüncü sırada yer alırken, bu periyotta attığı 53 gole karşılık kalesinde 32 gol gördü.

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.

Daha sonra deplasmanda lider Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelen Ümit Bozkurt'un öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve ikinci devredeki ilk yenilgisini almıştı. Bir sonraki hafta Afyonspor Kulübü'nü konuk eden ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Van temsilcisi, ligdeki on yedinci galibiyetini almıştı.

Deplasmanda Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelen ve 1-0 geriye düştüğü maçta, rakibini 3-1 mağlup eden Van temsilcisi, önemli virajı kayıpsız geçmeyi başarmıştı.

Ligin 30. Haftasını BAY geçen ve rakipleri önemli puanlar kaybeden Vanspor, 31. Hafta maçında ise sahasında konuk ettiği Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 mağlup etmesini bilmişti.

Geçtiğimiz hafta ise deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 öne geçtiği maçta 2-1 yenik duruma düşen Vanspor, 90+5. dakikada kaleci Nurullah'ın köşe vuruşundan kaydettiği golle 1 puanı son saniyede kurtarmıştı.

Son olarak deplasmanda Nazilli Belediyespor ile karşı karşıya gelen ve rakibini 1-0 mağlup ederek, hanesine önemli 3 puan daha yazdıran Van temsilcisi, Pazar günü sahasında konuk ettiği Altınordu'yu da 2-1'le geçerek galibiyet serisini sürdürdü.

Bu kapsamda Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda Altınordu maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren Kırmızı- Siyahlı takım, 56 puanla altıncı sırada bulunan rakibini mağlup ederek, çıkışını sürdürmek istiyor.

Bugün saat 15.00'te oynayacağı maçı kazanmak isteyen Van temsilcisinde tek hedef galibiyet. Ligde oynadığı 32 maçta 21 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Vanspor 69 +21 puanla  üçüncü sırada yer alırken, oynadığı 33 maçta 15 galibiyet, 11 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan Ankaraspor ise 56 puanla altıncı sırada yer alıyor.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda bugün saat 15.00'te başlayacak olan karşılaşmanın kıran kırana geçmesi bekleniyor.

Zorlu mücadeleyi; Abdullah Volkan Aydın, Mehmet Pekmezci, Mehmet Kirişçioğlu ve Erhan Kaya hakem dörtlüsü yönetecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER