Van YYÜ’de ağaçlandırma çalışmaları…

Van Valiliği ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi iş birliğinde Van YYÜ Zeve Kampüsünü ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.

Van YYÜ’de ağaçlandırma çalışmaları…

Van YYÜ kampüsünde çınar ağacı, mavi servi ağacı, akasya ve söğüt ağacı başta olmak üzere yaklaşık 2 bin 500 boylu ağaç ve kızılcık ve taflan gibi çalı grubuna ait 10 bin ağaç fidanı toprakla buluşturuldu.

Kampüsün farklı noktalarında yapılacak olan peyzaj çalışmalarını yerinde inceleyen Van Valisi Ozan Balcı, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile birlikte fidan dikimi yaptı.

Vali Balcı inceleme sonrası yaptığı açıklamada, “Valiliğimiz ve Van YYÜ olarak şehrimizin üniversitesini ağaçlandırmak için yoğun çaba gösteriyoruz. Bir yıl içerisinde üniversite kampüsümüze 120 bin fidan diktik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Van Valiliği ve Van YYÜ iş birliğinde 200 dönümlük alana 2 milyon meyve fidanlığının kurulacağı müjdesini de veren Vali Balcı, “Geçen yıl ve bu yıl elma, armut, kayısı, vişne, kiraz, erik, dut, şeftali, nektarin, üzüm, nar, badem, ceviz, cennet hurması ve ayvadan oluşan 700 bin adet meyve fidanını çiftçilere dağıttık. Üniversitemizde de bu yıl ilk etapta 2 milyon fidan dikilecek. Aşılamalarını yaptıktan sonra vatandaşlarımızın bağı, bahçesi ile buluşturacağız. Şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Van YYÜ kampüsünü yeşillendirmenin birçok açıdan önemli olduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli ise, “Üniversitemiz, Vanımız, Ülkemiz, Dünyamız ortak evimiz aslında. Dolayısıyla hepimiz sorumluluk bilinciyle el birliğiyle hareket etmek zorundayız. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi “Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Oluşturulması Alanında İş Birliği Protokolü” imzalayan 10 üniversiteden biri. Bu konuda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu çalışmaların sonucunda da Van Yüzüncü Yıl Üniversitemiz UI Greenmetric 2023 sonucuna göre sürdürülebilir dünya üniversiteleri arasında ilk 500’de yer alma başarısı göstermiştir. Yeşil alanlar; hava kalitesini artırarak öğrencileri ve çalışanları olumlu yönde etkiler, sosyalleşmeye imkânı tanır, stresi azaltır ve dinlendirici bir ortam da sunar. Elbette tüm bunların yanı sıra Van Gölü kıyısında bulunan kampüsümüz, mavi ve yeşilin buluşmasıyla eşsiz bir görüntü oluşturur. Kampüsümüzü daha güzel bir hâle getirmemiz için ilk günden itibaren desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ağaç fidanlarının toprakla buluşmasında Van Valisi Ozan Balcı ve Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Göya, Genel Sekreter Cahit Tekin, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tunçtürk, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Remzi Tuntaş, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Alp de yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2024, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER