Vanlıların sevdiği fuar bugün kapılarını açıyor

Van'da bu yıl 8. kez düzenlenecek olan ve Vanlılar tarafından en çok ilgi gösterilen fuarlardan biri olan Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı bugün kapılarını açıyor. 81 ilden yöresel ürünler 8. kez düzenlenen ve 10 gün boyunca devam edecek olan fuarda Vanlılarla buluşacak.

Vanlıların sevdiği fuar bugün kapılarını açıyor

Van'da Orta Doğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde bugün açılışı yapılacak olan 5 Kasım'a kadar devam edecek olan 8. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nın yoğun ilgi görmesi bekleniyor.  Çok sayıda ziyaretçiyi ağırlaması beklenen fuara, 81 ilden marka ve firmalar katılım sağlayacak.

Fuarda Ege zeytinyağından Afyon sucuklarına, Maraş baharatlarından Hatay künefesine, Isparta gül ürünlerinden Beypazarı unlu mamullerine kadar, 81 ilden yöresel ürünler satışa sunulacak.

27 Ekim - 5 Kasım tarihleri arasında 8. kez düzenlenecek olan Türkiye'nin en büyük Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı, bugün Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilere kapılarını açıyor.

Türkiye'nin birçok ilinden üreticiler yöresel ürünlerini, 8. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nda sergileyecek. Karadeniz'in peynir ve tereyağlarından, Ege'nin zeytin ve zeytinyağlarına, Adıyaman'ın peynirli helvasından, Aydın'ının incirlerine, Giresun'un fındık ezmelerinden, Maraş'ın baharatlarından, Isparta'nın gül ürünlerinden, Hatay'ın sabunlarından, Mardin'in gümüşlerinden, Gaziantep'in bakırlarına varana kadar birçok yöresel ürün ve hediyelik eşya, Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde bugün kapılarını açacak olan fuarda sergilenecek.

Vanlılar, hem lezzetli, hem keyifli, hem eğlenceli bir fuarla daha buluşuyor. Yöresel lezzetlerin yanı sıra, el sanatları, bakır, gümüş, tekstil sektörü ve farklı firmalar da fuarda stant açarak Vanlılarla buluşacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da fuarı ziyaret etmek isteyenler için Hz. Ömer Camii karşısındaki Halk Eğitim Merkezi'nin önünden her saat başı ücretsiz servislerin kaldırılacağı belirtildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2023, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER