Vanlılar Dünya Kahvaltı Günü etkinliğinde bir araya geldi

Van'da, kahvaltı kültürünü tanıtılmasını sağlamak amacıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Dünya Kahvaltı Günü' etkinliği', tarihi Van Kalesinde yoğun bir katılımla yapıldı.

Vanlılar Dünya  Kahvaltı Günü etkinliğinde bir araya geldi

Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekorunun 9 yıl önce 51 bin 793 kişinin katılımıyla kırıldığı Van'da Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda Van Valiliği, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destekleriyle "Dünya Kahvaltı Günü" etkinliği düzenledi. 
Van Kalesinde bulunan tarihi Van evleri önünde düzenlenen etkinliğe katılanlar, yaylalarda yetişen bitkilerle yapılan otlu peynir, un, tereyağı ve yumurta karışımıyla hazırlanan "murtuğa", kavut, kavurmalı yumurta, cacık, süt kaymağı ve kara kovan balı gibi ürünlerin bulunduğu sofralarda kahvaltı yaptı.

Etkinliğe Van Vali Yardımcıları Yavuz Arslan, Adem Balkanlıoğlu, Van TSO Başkanı Necdet Takva, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Van'ın doğası, tarihi ve kültürüyle Türkiye'nin incisi olduğunu belirten Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, “Van İlimiz tarihiyle kültürüyle doğasıyla eşsiz güzelliklere sahip bir kentimiz. Kahvaltısı da dillere destandır. Otlu peyniriyle kavutu, murtuğasıylada dünyada artık bir marka haline gelmiştir. Bizlerde bu markayı büyütüp zenginleştirmek için her yıl Haziran’ın ilk haftası Pazar günü dünya kahvaltı günü olarak kutluyoruz. Amacımız Van olarak bu önemli değerimizi dünyada herkese ulaştırıp tattırmaktır” dedi.
Van Bölge Gazetesi 

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2023, 08:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29