Van’daki yatırımlar masaya yatırıldı

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı başkanlığında, DSİ 17. Bölge Müdürlüğündeki toplantıda Van’da yapılan ve yapılmakta olan barajlar, sulama göletleri, taşkın koruma yatırımları ile hayvan içme suyu projelerinin son durumu değerlendirildi.

Van’daki yatırımlar masaya yatırıldı

Toplantıda Van Valisi Ozan Balcı’ya bitme aşamasına gelen 2023 yılı içerisinde 174 bin dekar alanı sulu tarıma açacak Pay sulaması, 49 bin 400 dekar alanı sulu tarıma açacak olan Çubuklu Barajı ile yaklaşık 21 bin dekar alanı sulu tarıma açacak 5 gölet hakkında sunum yapıldı.

2023 yılı içerisinde taşkın koruma çalışmaları kapsamında 15 projeden 9’u kısa sürede bitirileceği belirtilirken, yaşanabilecek taşkınların zarar vermemesi için Akköprü, Tuşba ile Memur-sen TOKİ derelerinin ıslahı için ihale süreçleri kısa sürede tamamlanacağı vurgulandı.

Yine 2023 yılı sonunda tamamlanması planlanan İpekyolu İlçesi Baklatepe Göleti, Özalp İlçesi Gültepe Göleti ve İpekyolu Irgat yeraltı depolaması ile 56 bin 400 dekar alan sulu tarıma kavuşturulması amaçlanırken, DSİ Bölge Müdürlüğü’nün imkânlarıyla yapacağı 7 adet hayvan içme suyu göletinin ise 2023 yılı içerisinde inşaatlarına başlanacağı belirtildi.

Ayrıca yaklaşık 54 bin hektar alanı sulu tarıma açacak İpekyolu ilçesindeki Değirmenarkı Göleti ile Van’ın farklı bölgelerinde 10 sulama göletinin 2024 yatırım programına alınması için de çalışmalar yürütülürken, tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden olan kentte sulu tarımla çiftçilerin üretiminin artması ve çiftçinin zenginleştirilmesi hedefleniyor.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2023, 14:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
ÇALIŞMA MEVSİMİ HIZLA GEÇİYOR
ÇALIŞMA MEVSİMİ HIZLA GEÇİYOR - 12 ay Önce

MART, NİSAN, MAYIS BİTTİ SAYIN YETKİLİLER. NEYİ BEKLİYORSUNUZ, LİSTELENEN TÜM PROJE, YATIRIM VE HİZMETLERE 01 HAZİRAN 2023'LE BİRLİKTE EŞ ZAMANLI BAŞLAYIN.

2023 YILINDA VANIMIZ ŞAHA KALKSIN
2023 YILINDA VANIMIZ ŞAHA KALKSIN - 12 ay Önce

Belediyelerimiz ve tüm kurumlarımızdan 7/24, 365 gün en yüksek ilgi, performans ve çalışmaları istirham ediyoruz. Güzel Vanımız ve güzel ülkemiz kazansın.■Yemyeşil bir Van, tertemiz bir Van, masmavi bir göl için gereken her şeyi yapmalıyız. ■ Dört adamız ıslah ve ihya edilmeli, dört adadaki yapılar restore edilmeli. ■ Eski Van Şehri ihya edilmeli.■ Hoşap beldesi ihya edilmeli.■ 13 ilçemizde ve kırsalda onlarca hizmet yapılmalı ■ Yeni yollar, yeni güzergahlar, geniş ve modern bulvarlar, köprülü kavşaklar, yemyeşil ve güzel refüjler, yüzlerce kilometre yenilenmiş asfalt yollar, bakımlı ve güzel semt ve mahalleler oluşturmalıyız.■ Şehrimizin her yanında haftalarca özenli bir temizlik yapılmalı. ■ Üç merkez ilçede 2023'te 65 adet yeni park ve yeşil alan oluşturulmalı.■ Parkomat uygulaması sonlandırılmalı, ana caddelerde oto park yasağı getirilmeli. ■ Çok katlı otopark, yer altı otoparkları, açık otopark alanları oluşturulmalıdır.■ Çevre yolu bitirilmeli. ■ Süphan Mahallesi'ndeki 30 metre genişlikteki alternatif yola başlanıp bitirilmeli.

2033 YILINDA VANIMIZ ŞAHA KALKSIN
2033 YILINDA VANIMIZ ŞAHA KALKSIN - 12 ay Önce

■ Kale Yolu- Melen Caddesi, Şabaniye Caddesi, Doğu Caddesi, Eski Cezaevi Caddesi, Suvaroğlu Caddesi, Terzioğlu Caddesi alt yapı ve üst yapısıyla elden geçirilip prestij cadde olarak yenilenip hizmete sokulmalı. ■ Kent Meydanı oluşturulmalı.■ Yüz peronluk kocaman bir modern şehirler arası otogar yapılmalı. ■ Şehir içindeki Hakkari, Ağrı, Siirt, Bitlis, Yüksekova, Başkale, Özalp, Saray, Çaldıran, Gevas, Gürpınar, Erciş, Muradiye, Bahçesaray, Çatak miinibüslerinin ve yazıhanelerinin toplanacağı büyük bir İLÇE OTOGARI hizmete açılmalı.■ Tarihi mekanlar restore edilmeli, tarihi alanlar yenilenip güzelleştirilmeli. ■ Edremit, İpekyolu, Tuşba kıyıları boyunca yirmi kilometrelik sahil kordonu, çevre düzenlemesi, rekreasyon alanları, sahil yolu, bisiklet ve yürüyüş yolları, dinlenme ve gezinti alanları oluşturulmalıdır.■ Edremit, İpekyolu, Tuşba 1. ve 2. millet bahçeleri hizmete sokulmalıdır.

2023 YILINDA VANIMIZ ŞAHA KALKSIN
2023 YILINDA VANIMIZ ŞAHA KALKSIN - 12 ay Önce

■ Toprakkale Tepesi'nin dört bir yanı park, yeşil alan, ağaçlandırma, gezinti ve oturma alanları, seyir terasları, enfes bir ışıklandırma, yüzlerce bank ve kamelya, kamera sistemleri, su depoları, sulama sistemleri ile ihya edilmelidir.■ Gevaş, Edremit, İpekyolu, Tuşba, Erciş kıyıları boyunca göldeki dip kirliliği 2023 yılı içerisinde temizlenmelidir. ■ Bu dört ilçedeki bütün dere ve kanallar baştan sona tertemiz, pırıl pırıl hale getirilmeli, ıslah ve ihya edilmelidir.■ Van'ın 13 ilçesinde yapı stoğu kontrol edilmelidir ■ Hasarlı, zayıf veya riskli yapılar acilen yıkılmalıdır. ■ Kentsel dönüşüm yapılması gereken çarpık yapılaşma olan, özensiz, düzensiz, plansız yapılaşma olan semt veya mahallelerde kentsel dönüşüm yapılmalıdır.■ Van'a hem büyük hem modern bir Kitapçılar ve Sahaflar Çarşısı yapılmalıdır.■ Van'ın üç merkez ilçesinde her biri 250 yataklı olan üç adet Devlet Hastanesi yapılmalıdır. ■ Van'a yeni yüzme alanları, yeni mesire alanları kazandırılmalıdır.

2023 YILINDA VANIMIZ ŞAHA KALKSIN
2023 YILINDA VANIMIZ ŞAHA KALKSIN - 12 ay Önce

■ Kırsal hizmetler arttırılmalıdır. ■ Tarımı üç dört katına çıkaracak çalışmalar yapılmalıdır. ■ Hayvancılığı iki üç katına çıkaracak çalışmalar yapılmalıdır. ■ Küçükbaş hayvancılık, büyükbaş hayvancılık, tavuk, kaz, hindi yetiştiriciliği, balıkçılık, arıcılık iki üç katına hızla çıkarılmalıdır. ■ Van'daki dört ada ıslah ve ihya edilmeli, yapılar restore edilmeli, adalar güneş enerjisi ile ışıklandırılmalıdır. ■ Van Gölü, Erçek Gölü, Sıhke Gölü çevreleri ıslah ve ihya edilmelidir. ■ Orman Müdürlüğü Van'ın üç merkez ilçesi ve diğer ilçelerinde ağaçlandırmalar ve meyve yetiştiriciliği için çok büyük atılım ve çalışmalar yapmalıdır.■ Yüzlerce okul ve cami bahçesinde ağaçlandırmalar, yeşillendirmeler, peyzaj ve çevre düzenlemesi yapılmalıdır. ■Van'ın dereleri, kanalları, arkları, semtleri, mahalleleri, ana arterleri, çarşıları, caddeleri, ara sokakları, çıkmaz sokakları, yakın uzak her yeri yılın 365 günü temizlenmeli, pırıl pırıl ve bakımlı hale getirilmelidir.

 

TEŞEKKÜRLER, SAYGILAR, BAŞARILAR SAYIN VALİMİZ
TEŞEKKÜRLER, SAYGILAR, BAŞARILAR SAYIN VALİMİZ - 12 ay Önce

Sayın valimiz Dr. Ozan Balcı Bey gerçekten şehre değer katmak isteyen bir yönetici. Her tarafa yetişmeye çalışıyor. DSİ, Karayolları, Çevre ve Şehircilik, Sağlık, Milli Eğitim, Tarım, Orman, VASKİ, VEDAŞ, DAKA, DAP İdaresi, Kültür ve Turizm gibi il ve ilçelerimizdeki tüm kurumlar ve tüm birimlerin yöneticileri de benzer şekilde sayın valimize omuz vererek Van'ı, 13 ilçesini, kırsalını yüzlerce proje, yatırım, hizmet ve çalışma ile ihya ederlerse çok hayırlı olur. Bütün işlerde kalite, çabukluk, denetimle birlikte 2023 sonunda yüzlerce proje, yatırım ve çalışmanın vatandaşların hizmetine sokulmasını 2023 vizyonu adına bütün Van halkı talep etmektedir. İnşaAllah bunları göreceğimize de inanıyoruz.

SIRADAKİ HABER