​Van’da YYÜ’de seminer…

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora Programında, sürdürülebilirlik endekslerine eğitim basamağında katkıda bulunmak üzere ‘Karbon Nötr Şehir Uygulamaları, Yeşil Bina Teknolojileri ve Geleceğimiz’ isimli online seminer gerçekleştirildi.

​Van’da YYÜ’de seminer…

UI GreenMetric World University Ranking veri sağlayıcısı İnşaat Mühendisliği öğretim elemanı Doç. Dr. Hasan Dilbas yürütücülüğündeki ‘Sürdürülebilir Yapı Teknolojileri’ doktora dersi kapsamında gerçekleşen seminerde, ECOBUILD ailesinden Murat Doğru davetli konuk ve konuşmacı olarak yer aldığı seminerde sunum yaptı.

Online etkinliğe; Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri, Van YYÜ İnşaat Mühendisliği öğretim elemanları Doç. Dr. Fuat Korkut ve Dr. Öğr. Üyesi Namık Yaltay ile Mimarlık Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Subaşı Direk, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Prof. Dr. Mücteba Uysal, Sakarya Uygulamaları Bilimler Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Kutalmış Recep Akça ve Ardahan Üniversitesi Kurucu Mimarı ve Sakarya Uygulamaları Bilimler Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı Etüt Proje Şube Müdürü Mimar Muharrem Dilbas, ‘Sürdürülebilir Yapı Teknolojileri’ doktora dersi öğrencileri, YYÜ İnşaat Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri ve Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri katılım sağladı.

Etkinlikte sürdürülebilirliğin önemine ve karbon nötr şehir uygulamaları ile yeşil bina teknolojilerine değinen Murat Doğru, geleceğin inşa teknolojilerinin günümüz teknolojilerinden farklılaşarak ayrıldığını ifade ederek, bu yeni alanın hem ülkemiz hem de globalde önemli getirilerinin olacağına değindi. Ayrıca, ülkenin bu gelişmelere açık olduğunu ve bu ders ile çevreci yapı teknolojilerinin şimdiki ve gelecek nesillere bilgi aktarımının faydalı ve yerinde olduğuna işaret edildi.

 Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri ise Van YYÜ’nün ülkedeki ‘Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Projesi’nde yer alan 10 pilot üniversiteden biri olduğuna değinerek, Van YYÜ Kampüsündeki yeşil uygulamalardan bahsetti.

Etkinlik, Murat Doğru’nun konu hakkında kendisine yöneltilen soruları cevaplandırmasıyla sona erdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2024, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER