Van'da cadde ve sokaklar temizlendi

Van'da bazı DEM Parti seçmenleri tarafından gerçekleştirilen olaylar ve akabinde yaşanan kutlamalar sonrası, kentteki cadde ve sokaklar harabeye dönmüştü. Belediye temizlik ekipleri ve parti gönüllülerinin yoğun gayreti sonrası cadde ve sokaklar temizlendi.

Van'da cadde ve sokaklar temizlendi

DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından geri alınması üzerine, Van İl Seçim Kurulu, belediye başkanlığı görevinin ikinci sıradaki AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine karar vermişti. Bunun üzerine kentte birçok noktada olaylar çıkmıştı.

Bazı DEM partili seçmenler kentin farklı bölgelerinde eylemler yaparak, karara tepki göstermiş, lastikler yakılmış, bazı iş yerlerine zarar verilmişti. Caddelerdeki beton refüjler devrilmiş, içindeki kumlar yola saçılmıştı. 2 gün boyunca devam eden olaylar sonrası, Van genelinde sokaklar adeta savaş alanına dönmüştü.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti), Van İl Seçim Kurulunun, Abdullah Zeydan'ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı 'seçilmemiş sayılması' ve mazbatanın ikinci sıradaki adaya verilmesi kararına yaptığı itirazı oy çokluğu ile kabul edince, bu kez DEM Parti seçmenleri saatlerce kutlamalar yapmıştı. Havai fişeklerin kullanıldığı kutlamalarda, yollarda çöp birikintileri oluşmuştu.

Dün saban erken saatlerden itibaren belediye temizlik ekipleri ve parti gönüllüleri cadde ve sokaklarda temizlik çalışması başlattı.

 "BİRLİKTE EL ELE HİZMETLER ÜRETİP SİZLERE LAYIK BİR KENT OLUŞTURACAĞIZ"

Öte yandan, mazbatanın geri verilmesi kararı sonrası açıklamalarda bulunan Zeydan, "Biz, artık önümüze bakacağız, çok işimiz var. Bu seçimler, toplumsal barışın önünü açacak, onurlu, birlikte ve özgür yaşamın iradesini güçlendirecek ve inşallah kentimize hayırlı hizmetlere vesile olacak. İşte bunu biz sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Bundan sonraki sürecin hayırlara, toplumsal barışa ve kentimize hayırlı hizmetler üretmemize vesile olmasını diliyoruz. Bu kent bizim kentimiz. Gece gündüz birlikte el ele hizmetler üretip sizlere layık bir kent oluşturacağız" ifadelerine yer vermişti.

Bu arada esnaflar ise kapı önlerini temizleyerek işyerlerini açtı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2024, 13:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bu nasıl bir büyükşehirdir?
Bu nasıl bir büyükşehirdir? - 3 hafta Önce

Artık Fen/Yol İşleri, Park ve Bahçeler Birimleri, Çevre ve Temizlik Birimleri, Zabıta Birimleri, Kırsal Hizmet Birimleri, İmar Birimleri, Trafik birimleri başta olmak üzere VBB, Tuşba, İpekyolu, Edremit belediyelerinin tüm idarecileri, tüm personelleri ciddiyetle çalışsın lütfen. Özellikle saha ekiplerinin her bir personeli istekli ve titiz bir şekilde çalışsın. Bankamatik personeli, oturan personel, görünmeyen personel, kaçan personel, işini savsaklayan personel olmasın. Tembellik, boşvermişlik olmasın.. BEŞ YIL BOYUNCA ve 365 GÜN boyunca yol, kaldırım, altyapı, üst yapı, parklar, yeşil alanlar, sosyal donatılar, otoparklar, toplu taşıma, bulvarlar, köprülü kavşaklar, alternatif yollar, sahil bandı, mesire alanları, yüzme alanları, çarşı pazar düzeni, semt ve mahalle düzeni, kırsal hizmetler ve EN ÇOK TEMİZLİK YÖNÜNDEN bu şehri düzene sokun. Van'ın, Edremit'in, İpekyolu'nun, Tuşba'nın her yanını bundan sonra temizleyin. Bu şehir temizliğe hasrettir. Yerel medyamızda her yıl şehrin kirliliği ile ilgili onlarca haber çıkıyor.

Şehirde ilgi lazım
Şehirde ilgi lazım - 3 hafta Önce

35 GÜNDÜR İLKBAHAR GELMİŞ, KAR YOK, YAĞMUR YOK, HAVALAR GÜNEŞLİ. BAYRAMA BİRKAÇ GÜN KALDI. VANIMIZ NİYE YIKANMADI, SÜPÜRÜLMEDİ, TEMİZLENMEDİ? KAYSERİ BELEDİYELERİ Mİ GELİP BU İŞLERİ YAPACAK?

SIRADAKİ HABER