Van'da meyve fidanı üretimi sürüyor

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Valilik koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile fidanların yetiştirilmeye devam ettiği orman fidanlık sahasında incelemelerde bulundu.

Van'da meyve fidanı üretimi sürüyor

Van Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile fidanların yetiştirildiği orman fidanlık sahasında incelemelerde bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Proje kapsamında 460 bin adet badem, 100 bin adet tüplü ceviz, 125 bin adet tüplü sedir, 55 bin adet süs bitkisi, 20 bin adet çıplak köklü ceviz fidanı üretildi.

Ayrıca ceviz, elma, armut, ayva, kayısı, kiraz, vişne, dut ve üzümden oluşan 232 bin adet meyve fidanından 64 bin adedi aşılandı. 222 bin adet ceviz fidanı da 2024 yılı ilkbahar döneminde aşılanacak. Erciş İlçe Tarım Müdürlüğü'nde 1 milyon adet Erciş üzüm fidanı üretimi yapıldı.

"İLİMİZİN KENDİNE HAS ÇOK GÜZEL MEYVELERİ VAR"

Orman fidanlık sahasında çalışmalar hakkında Vali Yardımcısı Ahmet Tozlu'dan bilgi alan Van Valisi Ozan Balcı, "2 milyon meyve fidanı projemiz hızla ilerliyor. İlimizin kendine has çok güzel meyveleri var. Biz de bu meyvelerin fidanlarını Valiliğimiz denetiminde Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle üretiyoruz. Van'a has Erik, Kayısı, Elma, Vişne, Ceviz gibi meyve fidanlarını ürettik. Aşılamalar devam ediyor. Belli bir olgunluğa gelince de Van'ımızın topraklarıyla buluşturacağız. Çok önem verdiğim bir proje. Bu meyveler sadece insanlar için değil börtü-böceğe, toprağa, kurda-kuşa katkısı olacak" dedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2023, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER