Van’da kullanılan maskeler yerlere atılmaya devam ediyor

Koronavirüs salgını nedeniyle kullanılan maskeler duyarsız vatandaşlar tarafından gelişigüzel bir şekilde yerlere atılma devam ediyor. Uzmanlar her defasında maskelerin yere atılmaması uyarısında bulunmasına rağmen, yerlere gelişi güzel atılan maskeler tehlike saçıyor.

Van’da kullanılan maskeler yerlere atılmaya devam ediyor

Koronavirüs salgının ardından maske ve eldiven kullanımı artarken, kullanılmış birçok maske ve eldivenin sokaklara, en çok vatandaşlarını bulunduğu ortamlara, ağaç diplerine atılması, toplum sağlığı içi tehlike yaratıyor.

Uzmanlar kullanılan maske ve eldivenlerin kapalı çöp kutularına atılması uyarısında bulunması rağmen, Van'da hemen hemen her noktada bu durumla karşılaşılırken, yerlere atılan maskeler salgın riskini attırıyor.

Koronavirüs vakalarının sayısı artmaya devam ederken, salgın için önlem amaçlı takılan eldiven ve maskelerin sokaklarda yerlere atılması dikkat çekiyor. Kullanılmış maske ile eldivenlerin gelişi güzel yerlere atıldığı görülürken, yerlere atılan maskeler hijyen açısından da tehlike yaratıyor.

Van'da kullanılmış maskelerin duyarsız vatandaşlar tarafından etrafa gelişigüzel atılması salgın riskini arttırırken, sokak hayvanlar için ise büyük bir tehlike oluşturuyor. Duyarsız vatandaşların kullandıkları maske ve eldivenlerini çöp kutuları yerine yollara, kaldırımlara, ağaç diplerine ve sağa-sola gelişi güzel atması büyük tehlike arz ederken, bu durum duyarlı vatandaşların da tepkisine neden oluyor.

Kent genelinde bu görüntülerle karşılaşılırken, kullanılan maskelerin gelişigüzel atılması hijyen açısından büyük tehlike arz ediyor. Uzmanlar, duyarsız vatandaşlar tarafından gelişi güzel cadde ve sokaklara atılan maskelerin hastalık bulaştırma riskini arttığını defalarca açılmasına rağmen, caddelerde, kaldırımlarda, ağaç diplerinde kullanılan maskelerle karşılaşmak mümkün.

Etrafa gelişi güzel atılan maskelerin büyük risk oluşturduğunu söyleyen duyarlı vatandaşlar da, bu süreçte herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini, maske, sosyal mesafe ve dezenfektan kurallarına birebir uyarak tedbirleri elden bırakılmaması gerektiğini söylediler.

Van genelinde hemen hemen her sokak ve caddede yere atılmış maskelere rastlanırken, sokaklara atılan maskeler hem vatandaşlar için hem de sokak hayvanları için büyük bir tehlike arz ediyor.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER