Ak Parti heyetinden sel bölgesine çıkarma

Geçtiğimiz günlerde Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen sel felaketinde dolayı yaralar sarılmaya devam ediyor. Bu doğrultuda AK Parti heyeti sel bölgesine çıkarma yaptı.

Ak Parti heyetinden sel bölgesine çıkarma

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ve beraberindeki milletvekili heyetiyle sel felaketinin yaşandığı Esenyamaç beldesine giderek incelemelerde bulundu.

Vatandaşlarla görüşen AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, heyetin yanına gelen çocuklara da okuma kitabı ve çeşitli hediyeler verdi. Herhangi bir can kaybının olmadığı sel afetinde çok sayıda küçükbaş hayvan telef olurken, 32 ev ise sel sularına kapılarak kullanılamaz hale geldi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez tarafından afet bölgesinde karşılanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta'ya felaketle ilgili ayrıntılı bilgi verildi.

“ARTIK DERE YATAKLARINA EV YAPMAYIN”

Burada bir açıklama yapan Leyla Şahin Usta "Hepinizin bildiği üzere geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel felaketinde gerek Başkale ilçemizde olsun gerek diğer ilçelerimiz de olsun halkımız felaketten etkilenmiştir. Bizler de Ak Parti teşkilatı olarak buradayız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sizlere hem selamlarını hem de geçmiş olsun dileklerini getirdik. Meydana gelen sel felaketinde maalesef çok sayıda küçükbaş hayvan telef olurken, bazı evler de aldığı hasar sebebi ile kullanılamaz hale gelmiş. En büyük sevincimiz herhangi bir can kaybının olmamasıdır. Devletimiz ilk saatlerden itibaren tüm kurumları ile afet bölgesindedir. Ak Parti Van İl Başkanımız Sayın Kayhan Türkmenoğlu teşkilatıyla birlikte burada. Sayın valimiz Mehmet Emin Bilmez burada, DSİ burada, Karayolları, Kızılay, Çevre Şehircilik, UMKE hepsi burada. Yaralar en kısa sürede sarılacak inşallah. Kızılay burada üç öğün sıcak yemek dağıtımı yapmaktadır. Her şey siz halkımız içindir. Devletimize sonuna kadar güvenin. Ayrıca artık dere yataklarına ev yapılmaması noktasında sizler de devletimizin kurumlarına ve yetkililerine yardımcı olun”  ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte sel sularına kapılan Kader adlı genç kadını evinin önünde ziyaret ederek bir süre sohbet edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gece geç saatlere kadar süren çalışmalar sonucunda heyet Başkale ilçesine geçerek burada esnaf ile bir araya geldi.

Ak Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar'ın da eşlik ettiği heyette Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir'in yanı sıra Ak Parti Kadın Kolları ve Ak Parti Gençlik Kolları başkan ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu geniş bir heyet yer aldı.

AK Parti heyeti Başkale’deki temaslarından sonra diğer ilçelerde meydana gelen sel hasarlarını incelemek üzere Başkale’den ayrıldı.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2021, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER