Van'da kapalı semt pazarları kuruluyor

Van Büyükşehir Belediyesi, kentte bir ilke daha imza atarak, 3 noktada modern kapalı semt pazarları kuruyor. 4 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan semt pazarları, hem kentteki pazar geleneğinin sürdürülmesine, hem de vatandaşların hijyenik ve korunaklı bir alanda alışveriş yapmalarına olanak sağlayacak.

Van'da kapalı semt pazarları kuruluyor

Kente geldiği ilk günden bu yana esnaf ve tüccarın yanında olan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın girişimleriyle kentin önemli bir eksiği daha gideriliyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca yapımına başlanan 3 adet kapalı semt pazarında çalışmalar hızla devam ediyor.

İpekyolu ilçesi Yalı Mahallesi ile Edremit ilçesi Eski Cami Mahallesi ve Şabaniye mahallelerinde yapımı süren semt pazarları, 4 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak ve içerisinde satış stantları, lavabolar, mescit, idare ve zabıta odaları gibi donatılar yer alacak.

Kentin modernleşmesine katkı sunacak olan semt pazarları, hem kentteki pazar geleneğinin sürdürülmesine, hem de vatandaşlara hijyenik bir alanda alışveriş yapmalarına imkan sağlayacak.

Üç noktada da yapımı hızla devam eden kapalı semt pazarının Eylül 2023’e kadar tamamlanarak, hizmete açılması hedefleniyor.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2023, 17:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
VAN'IN BAZI TALEPLERİ - 1
VAN'IN BAZI TALEPLERİ - 1 - 12 ay Önce

■Yemyeşil bir Van, tertemiz bir Van, masmavi bir göl için gereken her şeyi yapmalıyız. ■ Dört adamız ıslah ve ihya edilmeli, dört adadaki yapılar restore edilmeli. ■ Eski Van Şehri ihya edilmeli.■ Hoşap beldesi ihya edilmeli.■ 13 ilçemizde ve kırsalda onlarca hizmet yapılmalı ■ Yeni yollar, yeni güzergahlar, geniş ve modern bulvarlar, köprülü kavşaklar, yemyeşil ve güzel refüjler, yüzlerce kilometre yenilenmiş asfalt yollar, bakımlı ve güzel semt ve mahalleler oluşturmalıyız.■ Şehrimizin her yanında haftalarca özenli bir temizlik yapılmalı. ■ Üç merkez ilçede 2023'te 65 adet yeni park ve yeşil alan oluşturulmalı.■ Parkomat uygulaması sonlandırılmalı, ana caddelerde oto park yasağı getirilmeli. ■ Çok katlı otopark, yer altı otoparkları, açık otopark alanları oluşturulmalıdır.■ Çevre yolu bitirilmeli. ■ Süphan Mahallesi'ndeki 30 metre genişlikteki alternatif yola başlanıp bitirilmeli.

VAN'IN BAZI TALEPLERİ- 2
VAN'IN BAZI TALEPLERİ- 2 - 12 ay Önce

■ Kale Yolu- Melen Caddesi, Şabaniye Caddesi, Doğu Caddesi, Eski Cezaevi Caddesi, Suvaroğlu Caddesi, Terzioğlu Caddesi alt yapı ve üst yapısıyla elden geçirilip prestij cadde olarak yenilenip hizmete sokulmalı. ■ Kent Meydanı oluşturulmalı.■ Yüz peronluk kocaman bir modern şehirler arası otogar yapılmalı. ■ Şehir içindeki Hakkari, Ağrı, Siirt, Bitlis, Yüksekova, Başkale, Özalp, Saray, Çaldıran, Gevas, Gürpınar, Erciş, Muradiye, Bahçesaray, Çatak miinibüslerinin ve yazıhanelerinin toplanacağı büyük bir İLÇE OTOGARI hizmete açılmalı.■ Tarihi mekanlar restore edilmeli, tarihi alanlar yenilenip güzelleştirilmeli. ■ Edremit, İpekyolu, Tuşba kıyıları boyunca yirmi kilometrelik sahil kordonu, çevre düzenlemesi, rekreasyon alanları, sahil yolu, bisiklet ve yürüyüş yolları, dinlenme ve gezinti alanları oluşturulmalıdır.■ Edremit, İpekyolu, Tuşba 1. ve 2. millet bahçeleri hizmete sokulmalıdır.

VAN'IN BAZI TALEPLERİ- 3
VAN'IN BAZI TALEPLERİ- 3 - 12 ay Önce

■ Toprakkale Tepesi'nin dört bir yanı park, yeşil alan, ağaçlandırma, gezinti ve oturma alanları, seyir terasları, enfes bir ışıklandırma, yüzlerce bank ve kamelya, kamera sistemleri, su depoları, sulama sistemleri ile ihya edilmelidir.■ Gevaş, Edremit, İpekyolu, Tuşba, Erciş kıyıları boyunca göldeki dip kirliliği 2023 yılı içerisinde temizlenmelidir. ■ Bu dört ilçedeki bütün dere ve kanallar baştan sona tertemiz, pırıl pırıl hale getirilmeli, ıslah ve ihya edilmelidir.■ Van'ın 13 ilçesinde yapı stoğu kontrol edilmelidir ■ Hasarlı, zayıf veya riskli yapılar acilen yıkılmalıdır. ■ Kentsel dönüşüm yapılması gereken çarpık yapılaşma olan, özensiz, düzensiz, plansız yapılaşma olan semt veya mahallelerde kentsel dönüşüm yapılmalıdır.■ Van'a hem büyük hem modern bir Kitapçılar ve Sahaflar Çarşısı yapılmalıdır.■ Van'ın üç merkez ilçesinde her biri 250 yataklı olan üç adet Devlet Hastanesi yapılmalıdır. ■ Van'a yeni yüzme alanları, yeni mesire alanları kazandırılmalıdır.

VAN'IN BAZI TALEPLERİ- 4
VAN'IN BAZI TALEPLERİ- 4 - 12 ay Önce

■ Kırsal hizmetler arttırılmalıdır. ■ Tarımı üç dört katına çıkaracak çalışmalar yapılmalıdır. ■ Hayvancılığı iki üç katına çıkaracak çalışmalar yapılmalıdır. ■ Küçükbaş hayvancılık, büyükbaş hayvancılık, tavuk, kaz, hindi yetiştiriciliği, balıkçılık, arıcılık iki üç katına hızla çıkarılmalıdır. ■ Van'daki dört ada ıslah ve ihya edilmeli, yapılar restore edilmeli, adalar güneş enerjisi ile ışıklandırılmalıdır. ■ Van Gölü, Erçek Gölü, Sıhke Gölü çevreleri ıslah ve ihya edilmelidir. ■ Orman Müdürlüğü Van'ın üç merkez ilçesi ve diğer ilçelerinde ağaçlandırmalar ve meyve yetiştiriciliği için çok büyük atılım ve çalışmalar yapmalıdır.■ Yüzlerce okul ve cami bahçesinde ağaçlandırmalar, yeşillendirmeler, peyzaj ve çevre düzenlemesi yapılmalıdır. ■Van'ın dereleri, kanalları, arkları, semtleri, mahalleleri, ana arterleri, çarşıları, caddeleri, ara sokakları, çıkmaz sokakları, yakın uzak her yeri yılın 365 günü temizlenmeli, pırıl pırıl ve bakımlı hale getirilmelidir.

 

Tebrikler Büyükşehir
Tebrikler Büyükşehir - 12 ay Önce

Büyükşehir Belediyesi'ni bu çok gerekli olan projelere başladığı için teşekkür ediyoruz. Bu üç semt pazarının dışında bir tane de Karşıyaka Mahallesi'ne, bir tane Tuşba'ya, bir tane de Kurubaş/ Hacıbekir dolaylarına yapılırsa iyi olur.

SIRADAKİ HABER