Van'da boykot çağrısına destek

İsrail'e destek veren firmalara yönelik boykot çığ gibi büyüyor. Van'da boykot kampanyasına kamu kuruluşları, mahalli idareler, üniversite ile bazı özel sektör kuruluşları da dahil olmaya başladı.

Van'da boykot çağrısına destek

Filistin'in haklı davasına en güçlü desteği veren Türkiye, İsrail zulmüne karşı başlattığı boykot kararıyla örnek ülke olmayı sürdürüyor. Kamu, yerel yönetimler, üniversiteler ve bazı özel sektör kuruluşları İsrail'e destek veren firmaların ürünlerine yönelik boykot kararı aldı.

İsrail'in Filistin'deki soykırım ve katliamlarına karşı atılan boykot adımının önce tüm ülkeye ardından diğer devletlere dalga dalga yayılması bekleniyor.

İsrail iltisaklısı firmaların ürünlerine ilişkin alınan boykot kararına Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Van'da da boykota katılımlar devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Edremit Belediyesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi başta olmak üzere birçok kurum, İsrail'e ait gıda, meşrubat gibi tüketim ürünleri satmama kararı aldı.

Van, Afyon, Balıkesir, Bursa, Samsun, Malatya, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Kayseri gibi büyükşehir belediyelerinin olduğu çok sayıda belediye İsrail'e destek veren firmaların ürünlerini sosyal tesislerde satmayacağını açıkladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin yanı sıra bazı üniversiteler de yine kantin, personel çay ocağı, kırtasiye malzemesi kullanımında sürece dahil oldu. Van'daki kurumlar da, sosyal tesislerinde ve kantinlerinde; İsrail menşeli ürünlerle Filistin'de yaşanan insanlık suçuna ekonomik anlamda destek verdiği bilinen markaları bulundurmayacak.

Edremit Belediyesi boykot kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Filistin'in yanındayız ve zalimlerin karşısındayız. Belediyemize ait tesislerde işgalci İsrail'e ait markaların ürünlerini satmıyoruz" ifadelerine yer verirken, Van Büyükşehir Belediyesi ise, "Büyükşehir Belediyemiz ve iştiraki şirketlerimizde İsrail'e ait markaların ürünleri satılmayacaktır. Biz de Van Büyükşehir Belediyesi olarak Filistin'de yaşanan zulme karşı milletimizin kararlılıkla gerçekleştirdiği; Boykot çağrısına tam destek veriyoruz" denildi.

Van YYÜ tarafından yapılan açıklamada ise, "Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na (SKS) bağlı tüm işletmelerde, Filistin'de yaşanan insanlık suçuna ekonomik anlamda destek verdiği bilinen İsrail menşeli ürünlerin satışı yapılmamaktadır" ifadelerin yer verirken, İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Boykotta biz de varız! Belediyemiz, İsrail firmalarının ürünlerini artık satmıyor. Hizmetlerimizi yerel ve adil ürünlerle destekleyerek, dayanışma ruhunu yükseltiyoruz" denildi.

İsrail'e destek veren firmaların ürünlerine yönelik boykot kararının giderek artması bekleniyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2023, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER