Van’da altıncısı düzenlenen Shopping Fest start aldı

Van Valiliği himayesinde Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Edremit Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van İl Emniyet Müdürlüğü, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Van İl Sağlık Müdürlüğü, VEDAŞ ve Van ESOB'un katkılarıyla, 15-29 mart tarihleri arasında düzenlenecek Van Shopping Fest, muhteşem gösterilerle start aldı.

Van’da altıncısı düzenlenen Shopping Fest start aldı

Van Valiliği önünde kurdelesi kesiminin ardından kortej yürüyüşü ile başlayan festival, daha sonra Park AVM yanındaki boş alanda devam etti. Protokol üyelerinin burada resim sergisinin gezmesinin ardından, festival halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Festivalin açılışına Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Van TSO Başkanı Necdet Takva, STK temsilcileri ve oda başkanları katıldı.

VALİ BİLMEZ: “BU FESTİVALİMİZ ARTIK VAN SINIRLARINI AŞTI”

Festivalde konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Bugün itibariyle Van Alışveriş ve Eğlence Festivalimizin resmi başlangıcını hem kent meydanında, hem de Kapıköy’de aynı anda başlatmış bulunmaktayız. 29 Mart’a kadar her gün kentin değişik noktalarında konserlerin, sergilerin düzenlendiği, tiyatroların oynandığı, insanlarımızın hem eğlenebildiği hem de alışveriş yapabildiği bir festival dönemine giriyoruz. 2015 yılından beri bu festival yapılmakta ama pandemiden dolayı 2 yıl ara verdik. Tüm kamu kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, Van esnafı olarak heyecanla bu festivale hazırlandık. Umuyor ve diliyorum ki her zamankinden daha fazla misafiri ağırlayacağımız, gelen misafirlerimizin de memnun kaldığı, Van halkının da memnun kaldığı bir sezonun başlangıcı olsun. Bu festivalimiz artık Van sınırlarını aştı. Uluslararası bir nitelik kazandı. Geçtiğimiz hafta Kapıköy’den günlük 2 bin İranlının geçişi oldu. Bu haftadan itibaren günlük 5 bin geçiş bekliyoruz. İranlı yetkililerde bu anlamda bütün hazırlıklarını yaptılar. Kapıda herhangi bir aksama ve kuyruğun oluşmaması için gerekli bütün tedbirler alındı. Ayrıca Çarşamba gününden itibaren her gün Tahran- Van arası charter seferleri başlayacak. Biz iyi bir sezon geçirmiş olacağız. Herkesten gelen misafirlerimiz iyi bir şekilde ağırlamak, onların Van’da hem eğlenmesini, hem de alışveriş yapmasını sağlamalıyız. Bu süre zarfında Van’da nevruzun kardeşliğini, birliğini, beraberliğini hep hakim kılmalıyız ve o ruha sahip çıkmalıyız. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, misafirlerimize hep birlikte sahip çıkacağız. Bundan hem esnafımız memnun kalır, hem de biz memnun kalırız. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ekonomik daralma yaşayan esnafımız, bu festivalle birlikte yüzünün güleceği, kentimizin, bölgemizin ve ülkemizin ekonomisine ciddi katkı sunacak bir başlangıca vesile olduk” ifadelerini kullandı.

ARVAS: “VAN HUZUR KENTİ OLMA KONUSUNDA, CİDDİ ADIMLARLA İLERLİYOR”

Daha sonra kürsüye çıkan Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise, “Van huzur kenti, alışveriş kenti, güvenilir kent, yatırım, sanayi, ticaret ve turizm kenti olma konusunda, ciddi adımlarla ilerliyor. El birliği ile kentimize sahip çıktığımızda, esnaflarımızın yüzü gülecek, Van’ımızda yaşayan insanlarımız huzurlu bir kentte yaşayışlarını devam ettirecekler ve Van gerçekten yaşanılabilir bir kent, turizm kenti, tarihi, kültürü güzelliğiyle beraber eğlenilebilecek bir kenttir. Esnaflarımıza bu günün hayırlı olmasını diliyorum. Esnaflarımızın gelen misafirleri en güzel şekilde ağırlayacağını biliyoruz. Yaklaşık 10 gün sürecek festivalin, Van’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Shopping Fest'le Van'ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması, marka değerine katkı sağlanması ve yerel piyasanın canlandırılması amaçlanıyor.

Festival gün boyunca, konser, futbol turnuvası ve tiyatro ile devam etti.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2022, 17:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER