Van YYÜ'de geleceğin diş hekimlerine beyaz önlükleri giydirildi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde 2023-2024 eğitim öğretim yılı önlük giyme törenini gerçekleştirdi. Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, yakın zamanda temel atma töreni ile yapımına başladıkları Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi ile öğrencilerin eğitimlerini daha nitelikli bir şekilde alabileceklerinin altını çizdi.

Van YYÜ'de geleceğin diş hekimlerine beyaz önlükleri giydirildi

Cengiz Andiç Kültür Merkezinde çok sayıda öğrenci ve velinin katılımıyla gerçekleşen törene Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile birlikte Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Göya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri, Genel Sekreter Cahit Tekin ile birçok akademik ve idari personel katıldı. 

Diş Hekimliği Fakültesi tarafından öğrenci ve ailelerin fotoğraflarından oluşan kısa bir video gösterimi ile başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, büyük gayretlerle zorlu ders çalışma sürecinin ardından Diş Hekimliği Fakültesini kazanan öğrencilere hitap etti.

"ÜNİVERSİTEMİZDE TÜRLÜ ALT YAPIYI, HASTA ÇEŞİTLİLİĞİNİ BULABİLECEKSİNİZ"

Diş hekimliğinde teorik bilgi kadar uygulamanın da çok önem arz ettiğini vurgulayan Rektör Şevli, "İşine vakıf, alanında uzman bir diş hekimi ancak eğitimi, yeterli sayıda hasta çeşitliliği ve tıbbi cihaz alt yapısı güçlü olan üniversitelerde yetişebilir. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde bu anlamda ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü alt yapıyı, hasta çeşitliliğini bulabileceksiniz. Bütün bunların yanı sıra fakültemizin her bölümünde alanında yetkin, genç, dinamik bir akademisyen kadrosu bulunmaktadır. Bundan en verimli şekilde yararlanmak da tabi ki sizlere düşüyor" dedi.

"HASTALARA KARŞI ŞEFKAT VE MERHAMETLE YAKLAŞIN"

Diş Hekimliği Fakültesine yeni kayıt olan öğrencilere seslenen Rektör Şevli "Mesleğinizde en iyi olmaya gayret edin, hastalara karşı şefkat ve merhametle yaklaşın. Diş hekimliği fedakârlıkla insanlara hizmet için yapılması gereken bir meslektir. Bizlerin ama sizlerin dürüst, çalışkan, vatanını seven, etik değerlere sahip, insana değer veren vicdanlı hekimler olarak yani bugün üzerinize giydiğiniz bu beyaz önlüğe layık hekimler olarak yetişmenizdir" diye konuştu.

05 Eylül 2008 tarihinde kurulan Diş Hekimliği Fakültesi'nin o günden bu yana akademik kadro ve fiziki alt yapı bakımından büyük bir gelişim kaydettiğini belirten Rektör Şevli, yakın zamanda temel atma töreni ile yapımına başladıkları Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi ile öğrencilerin eğitimlerini daha nitelikli bir şekilde alabileceklerinin altını çizdi.

REKTÖR ŞEVLİ'DEN YENİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ VE UYGULAMA HASTANESİ MÜJDESİ…

Mevcut Diş Hekimliği Fakültesinin 7 bin 720 m2 kapalı alanda hizmet verdiğini, yeni Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesinin tamamlanmasıyla 22 bin 432 metre kare kapalı alana sahip olacağını ifade eden Şevli, "Tamamlanmasıyla 1 bölüm ve 8 anabilim dalının bulunacağı yeni fakültemizde bina genelinde asistan kliniği (78 adet ünit), öğrenci kliniği (124 ünit), hoca kliniği (47 ünit), toplamda 249 ünit bulunmakta, 4 adet 220 kişilik amfi salonu ve 2 adet her biri 216 kişilik olan preklinik salonu ile öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim almaları sağlanacaktır. Yine yeni binamızda 4 adet ameliyathane, 1 adet lokal ameliyathane ve 2 adet hasta odası bulunmakta olup hasta tedavi hizmetlerinin daha etkin yapılması sağlanacaktır. Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanemizin faaliyete geçmesiyle birlikte eğitimlerinizi ve gerekli uygulamalarınızı çok daha iyi alabileceksiniz" ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Göya ise konuşmasına tüm beden sağlığının başlangıcı olan ağız ve diş sağlığı konusunda toplumun bilinçlenmesi, ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesinde bilim, teknik ve sanatı birleştiren tüm hekimlerin 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü'nü kutlayarak başladı.

"SİZLER SAFLIĞIN, TEMİZLİĞİN, ÇALIŞKANLIĞIN VE FEDAKÂRLIĞIN SİMGESİ OLAN BEYAZ ÖNLÜKLERİNİZİ GİYECEKSİNİZ"

Bu yıl aralarına 104 öğrencinin daha katıldığını belirten Dekan Göya, "Fakültemiz hocalarıyla, burada sizlerin birer diş hekimi olabilmeniz için tüm bilimsel yenilikleri takip ederek sizlere modern dili öğretmek ve insan yaşamına en üst düzeyde saygı gösteren; hastalara yaş, inanç, etnik köken, cinsiyet, milliyet, toplumsal kurum ayrımı yapmadan kesinlikle insan onuruna yakışır ve saygın geleneklerini bütün gücüyle koruyup geliştirecek bireyler olarak yetişmeniz için azami çaba sarf edeceğiz. Sizler saflığın, temizliğin, çalışkanlığın ve fedakârlığın simgesi olan beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz. Meslek hayatınızda bu uyumlu beyaz rengin yavaş yavaş saçlarınıza da yansıdığını göreceksiniz. Allah'tan sizlere uzun ömür, sağlık ve başarılar dileriz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz önlük giyme heyecanını yaşayan öğrenciler hekimlik andının okuduktan sonra Rektör Şevli ve akademisyenlerle birlikte pasta kestiler.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2023, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER