Van YYÜ’de Astronomi ve Uluğ Bey Sempozyumu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Astronomi ve Uluğ Bey Sempozyumu düzenlendi.

Van YYÜ’de Astronomi ve Uluğ Bey Sempozyumu

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Yedi Bilge Yedi Bölge projesi kapsamında Van YYÜ’de düzenlenen Astronomi ve Uluğ Bey sempozyumuna Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, Van İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Aras, Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Zeki Eraslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Van Valisi Ozan balcı, Türk-İslam tarihinin önemli bilim adamlarından Uluğ Bey’in anlatıldığı sempozyumun çok kıymetli olduğunu belirterek, “Bilime çok önem veriyorum. Bilim alanında ülkemizin de önü çok açık. Dünya bilim alanında hızla ilerliyor ve gelişiyor. Bizde ülke olarak buna ayak uydurmalıyız. Ülkemiz fırsatlar ülkesi. Özellikle bilim yolunda çaba gösterenlere, ilerlemeye çalışanlara gençlerimize fırsatlar sunuyor. İnşallah 21. Yüzyılda Türkiye bilim anlamında çok güzel işler yapacaktır. İnşallah bu panel gençlerimize bir ışık olacaktır. Emeği geçenlere ve bildiri sunarak bizi aydınlatacak bilim insanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bilimsel faaliyetleri, sempozyumları, panelleri ve aktiviteleri destekliyorum” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Zeki Eraslan ve YYÜ Rektörü Prof.Dr. Sn. Hamdullah Şevli’nin de konuşma yaptığı sempozyum farklı üniversitelerden bilim insanlarının bildiri sunmaları ve belge takdimi ile son buldu.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2023, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER