Van Umut Kervanı, yetim çocukları sevindirdi

Van'da yürüttüğü hayır faaliyetlerini aralıksız bir şekilde sürdüren Van Umut Kervanı İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği, 110 yetim çocuğa ayakkabı ve giysi yardımında bulundu.

Van Umut Kervanı, yetim çocukları sevindirdi

Toplumda ihtiyaç sahibi her kesime ulaşmaya çalışan Van Umut Kervanı İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği, dernek binasında düzenlendiği programla yetim çocukları giydirerek sevindirdi.

Van Umut Kervanı İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği, yetim ve muhtaç çocuklara baştan aşağı giydirerek sevindirirken, yeni giysilerini giyen yetim ve muhtaç çocukların mutluluğu ise gözlerinden okundu.

"110 YETİM ÇOCUĞUMUZA BOT VE MONT DAĞITIMI YAPIYORUZ"

Yapılan yardım çalışmasına ilişkin değerlendirmelerde Van Umut Kervanı İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Turan Boldağ, "Van Umut Kervanı Derneği olarak bugün kışlık bot ve mont kampanyasının startını verdik. Malumunuz kış mevsimi geldiği için, memleketimizde de kış mevsimi çetin geçiyor. Derneğimizde kayıtlı bulunan birçok muhtaç ve yetim çocuğumuz var. Her yıl kış mevsimine girerken, bot ve mont kampanyaları yapıyoruz. Bu yıl yine rutin bir şekilde bu kampanyamızın startını verdik. Belirlemiş olduğumuz 110 yetim çocuğumuza bot ve mont dağıtımı yapıyoruz. Van Umut Kervanı Derneği'nde kayıtlı bulunan muhtaç ve yetim aile sayısı çoktur. Derneğimiz binlerce kayıtlı aile var. Gönül isterdi ki tamamına uluşabilelim. Fakat imkânlarımız doğrultusunda bu kadarına gücümüz yetebildi. Bugün 110 çocuğumuzu sevindirdik" dedi.

"ÇOCUKLARIN GÖZLERİNDEKİ SEVİNÇ BİZİM İÇİN HER ŞEYDEN DAHA DEĞERLİDİR"

Çocukların yüzlerindeki mahzuniyetini gidermek için onları giyindirdiklerini belirten Boldağ, "Birçok çocuğumuz mont ve bot alma imkânı bulurken, birçok çoğumuz ise bundan mahrum kalıyor. Dolayısıyla bu mahzun olan çocuklarımızın mahzuniyetini gidermek için bugün onları giydiriyoruz. Rabbim bütün hayırsever kardeşlerimizden razı olsun. Kendilerine teklifte bulunduk ve bazıları bu tekliflerimize olumlu cevaplar verdiler. Bu kampanya çerçevesinde 110 çocuğumuzu giydireceğiz. Bu çocukların gözlerindeki sevinç bizim için her şeyden daha değerlidir. Bu kampanyamız ile inşallah hayra vesile olmuşuzdur. Van Umut Kervanı Derneği olarak köprü görevi görüyoruz. Mazlum, fakir kardeşlerimizle, hayırsever esnaf kardeşlerimiz arasında bir köprü görevi görüyoruz. Amacımız o köprü üzerinden hayırsever kardeşlerimiz hayırlarını ve verdikleri sadakalarını muhtaç olan ailelerimize ulaştırmaktır. Rabbim gayretimizi artırsın, çalışmalarımızı hayırla sonuçlandırsın" diye konuştu.

"İMKANLARIMIZ DOĞRULTUSUNDA YIL BİN 500 İLE 3 BİN AİLEYE ULAŞIYORUZ"

Derneklerinde 6 bin 500 kayıtlı muhtaç ailenin bulunduğunu belirten Boldağ, "Maalesef bu 6 bin ailemize bir seferde ulaşamıyoruz. Gönül isterdi ki bu ailelerin tamamına her zaman ulaşalım. Ama imkanlarımız doğrultusunda yıl içerisinde bin 500 ile 3 bin tanesine ulaşıyoruz. Bazılarına 2-3 ayda bir ulaşıyoruz. Kış ayları geldiği zaman mont ve bot çalışmalarımız oluyor. Her hafta Perşembe günleri, hayırsever kardeşlerimizin bize verdiği desteklerle 4-5 aileye kömür ve odun yardımında bulunuyoruz. Bu etkinliğimizi yine kış boyunca sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra 2 ayda bir gıda yardımı yapıyoruz. Kırmızı et yardımında bulunuyoruz. Mevsimsel geçişlerde, örneğin kışın kışlık, yazın yazlık elbise dağıtıyoruz. Kermesler açarak, buradan gelen gelirlerle, bize kayıtlı olan kardeşlerimize yardımcı oluyoruz. Bir ailenin ihtiyaç duyabileceği ihtiyaçlarının bir kısmını karşılamaya çalışıyoruz. Yaptığımız yardımlar elbette yeterli olmuyor. Elimizden geldiğince, esnaf kardeşlerimizin destekleriyle bu insanlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
YORUMLAR
Baba Mirza
Baba Mirza - 2 yıl Önce

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı şu günlerde memleketim insanı için bu güzel ve anlamlı çalışmayı yürüten hangi kurum ve kuruluş olursa olsun kendilerini tebrik ediyor hayırlı çalışmalarının devamını diliyorum.

SIRADAKİ HABER