Van, 'Uluslararası Vizyon Kongresi'ne hazırlanıyor

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliği ile 'Uluslararası Vizyon Van Kongresi' düzenlenecek. 08-09 Şubat tarihleri arasında Van'da düzenlenecek olan Uluslararası Vizyon Van Kongresi'nin yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Van, 'Uluslararası Vizyon Kongresi'ne hazırlanıyor

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliği ile 'Türkiye Yüzyılında Van' tasavvuru ile gelecek vizyonunu ortaya koymak adına 08-09 Şubat 2024 tarihlerinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde 'Uluslararası Vizyon Van Kongresi' yapılacak.

Bölgesel kalkınmanın artırılmasına ve bilimsel araştırmaların desteklenmesine yönelik gerçekleştirilecek olan kongrede, bölgenin birçok farklı alanda kalkınmasına destek olmayı amaçlayan farklı projelerden biri olarak büyük katkılar sunmayı hedefleniyor.

Bölgesel kalkınma adına nitelikli akademik oturumlarla gerçekleştirilecek olan kongrede, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öncülüğünde bir araya gelecek bilim insanlarının bilimsel bildiri ve yayınlarını bu uluslararası eğitim etkinliğinde daha geniş kitlelere ulaştırılması planlanıyor.

Yurtdışından ve yurtiçinden davetli konuşmacıların yanı sıra birçok bilim insanının temel alanlarda yaptıkları araştırmaları paylaşacakları bir bilim şölenine dönüşmesi amaçlayan kongrenin, eğitimden kalkınmaya kadar birçok farklı sisteme ait sorunların tespitine katkı sağlamasını, çözüm ve iyileştirmelere ışık tutmasını bekleniyor.

Vizyon Van hedefiyle yola çıkılan bu süreçte, sözlü bildiri oturumları ile bilim insanlarının çalışmalarının paylaşımını sağlamanın yanı sıra düzenlenecek paneller ile de hem ülke de hem de dünyada bilim dünyasına büyük katkıları olan kişilerin fikir ve çalışmalarının paylaşılacağı uluslararası bir platform oluşturulması hedefleniyor.

Bölgesel kalkınma noktasında gelişmelerin detaylarıyla ele alınması, yapılacak düzenlemeler noktasında eğitim ve istihdam başlıklarındaki tartışmaları ve çalışmaları ortaya konulması amaçlanıyor.

08-09 Şubat tarihleri arasında Van'da düzenlenecek olan Uluslararası Vizyon Van Kongresi kapsamında, Türkiye'nin geleceğine ve Van üzerine yapılan çalışmalara ışık tutulması hedeflenirken,  katılımcılara Türkiye Yüzyılı'nda Van teması altında bir araya gelme ve Van ili üzerine yapılan bilimsel, eğitimsel ve araştırma çalışmalarını paylaşma fırsatı sunulması hedefleniyor.

Kongre kapsamında bilim insanlarının, araştırmacıların ve eğitimcilerin, farklı disiplinlerden gelen çalışmalarını ve deneyimlerini paylaşarak bilimsel etkileşimi artırmak ve yeni perspektifler sunmalarının yanı sıra, bölgenin kalkınması ve gelişimi için yapılan bilimsel araştırmaların ve projelerin sunularak, bu çalışmaların bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel yapısına olan potansiyel etkilerin tartışılması amaçlanıyor.

Yine eğitim, istihdam, toplumsal sorunlar gibi kritik alanlarda yapılan araştırmaların incelenmesi ve bu konulardaki tartışmaların ön plana çıkarılması, Van'ın turizm ve birçok alanda daha aktif yol alması noktasında yenilikçi fikirlerin ortaya konulması hedeflenirken, farklı ülkelerden gelen bilim insanlarının ve araştırmacıların katılımıyla uluslararası düzeyde bilimsel iletişimi teşvik etmek, ortak projelerin ve iş birliklerinin kapısını aralanması hedefleniyor.

Sorunları belirleyerek çözüm önerileri geliştirmek, bilimsel çalışmaların günlük hayata etkilerini vurgulamak ve pratik uygulamalar için adımlar atılması hedeflenirken, her katılımcının ilgi alanlarına uygun, güncel ve yenilikçi bilimsel içerikler sunmak, kongrenin herkes için değerli ve öğretici bir deneyim sağlanması amaçlanıyor.

Vizyon Van 2024 Kongresi'nin, bilgiye dayalı etkileşimlerin, yenilikçi fikirlerin ve sürdürülebilir iş birliklerinin doğduğu bir platform olması bekleniyor.

Öte yandan daha önce Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliğinde 30 Haziran-1 Temmuz 2022 tarihlerinde 'Van'ın Geleceği Çalıştayı',  1-2 Aralık 2022 tarihlerinde 'Dünden Yarına Van İlinin Panoraması: Van'ın Geleceği Sempozyumu' gerçekleştirilmişti.

Van'ın Geleceği Çalıştayında, arama konferansı olarak belirlenen başlıklarda 323 katılımcı ile yuvarlak masa toplantıları şeklinde gerçekleştirilmiş, mevcut durum ortaya konulmuş, kentin güçlü ve zayıf yönler belirlenmiş kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenler raporlaştırılmıştı.

Buradan elde edilen veriler ışığında düzenlenen Van'ın Geleceği Sempozyumu ise bu çalıştayın bilimsel sempozyuma dönüştürülmüş haliydi. Bu sempozyumda 100'e yakın bildiri sunulmuş ve dijital baskısı hazırlanmıştı.

Kongrede Aile ve Sosyal Politikalar, Asayiş ve Güvenlik, Bağımlılık Mücadele, Çevre ve Şehircilik, Kentleşme, Din Hizmetleri, Eğitim, Ekonomi, Gastronomi, Göç ve İskan, Güzel Sanatlar, Kamu Hizmetleri, Kırsal Kalkınma, Kültür, Sanat ve Turizm, İktisat ve İşletme, İletişim, Psikoloji, Spor Hizmetleri, Sağlık, Sanayileşme ve Teknoloji, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Tarih, Tarım ve Hayvancılık, Ulaşım ve Altyapı, Vangölü Havzası ve Afet Yönetimi konuları masaya yatırılacak.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2024, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER