Van şehir stadıyla alakalı flaş karar

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne göndermiş olduğu yazıda Van Atatürk Şehir Stadyumu kale arkası tribünlerinin güçlendirme ihtiyacı olduğunu bildirdi. Bunun üzerine kale arkası tribünlerinin devre arasına kadar kapalı kalması bekleniyor.

Van şehir stadıyla alakalı flaş karar

Van Atatürk Şehir Stadyumu, 2011 yılında meydana gelen depremler sonrası ağır hasar gören tribünlerin yenilenmesi için 2018 yılında bakıma alınmış, hasarlı kısımları haziran ayında yıkılmış ve 2 bin kişilik portatif tribün inşa edilmişti.

Yenileme çalışmaları asgari ihtiyacı karşılamak amacıyla yapılan Van Atatürk Stadyumu için flaş bir karar alındı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonrası stadyumun kale arkası tribünlerinin elverişli olmadığı tespit edildi.

Bu kapsamda Van Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda kale arkası tribünlerinin mutlak süratle güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi. Konuyla alakalı Vanspor Futbol Kulübü tarafından yapılan açıklamada, kale arkası tribünlerinin güçlendirme amaçla devre arasına kadar kapalı kalma ihtimalinin bulunduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne şehir stadyumuyla alakalı bir yazı göndermiş. Yazıda Kale arkası tribünlerinin ‘güçlendirme ihtiyacı’ olduğu için seyirci alınmayacağına yönelik karar verilmiştir. Muhtemelen kale arkası tribünleri devre arasına kadar kapalı kalacak” ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2023, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER