Van'ın milletvekili sayısı değişti mi?

Yüksek Seçim Kurulu, son nüfus verilerine göre milletvekillerinin illere dağılımını güncelledi. Daha önce 8 milletvekili çıkaran Van'da, bu sayı değişmedi.

Van'ın milletvekili sayısı değişti mi?

Son nüfus verilerinden hareketle milletvekillerinin illere göre dağılımını belirleyen Yüksek Seçim Kurulu, son nüfusu baz alarak dağılımı yeniden güncelledi. Böylece milletvekili sayısı 3 ilde azalırken, 3 ilde de arttı. Son nüfus sayımına göre Van, yine 8 milletvekili çıkaracak.

Yapılan düzenlemeye göre, Denizli`nin milletvekili sayısı 8'den 7'ye, Eskişehir`in milletvekili sayısı ise 7'den 6'ya indirildi. Muş'u temsil edecek vekil sayısı da 4'ten 3'e düştü.

Antalya'yı temsil edecek milletvekili sayısı 16`dan 17`ye yükselirken Tekirdağ'da ise 7'den 8'e çıktı. Parlamentoda 1 milletvekili ile temsil edilen Bayburt'un milletvekili sayısı da 2'ye yükseldi.

Antalya'yı temsil edecek milletvekili sayısı 16'dan 17'ye yükselirken Tekirdağ'da ise 7'den 8'e çıktı. Parlamentoda 1 milletvekili ile temsil edilen Bayburt'un milletvekili sayısı da 2'ye yükseldi.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER