Van heyeti Ankara'da mekik dokudu

Van Valisi Ozan Balcı, Van Milletvekilleri ve beraberindeki heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı da ziyaret etti.

Van heyeti Ankara'da mekik dokudu

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın başkanlığındaki heyet, Ankara'da temaslarını sürdürüyor.

İlk olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret eden Van heyeti, daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı makamında ziyaret ederek, kentin sorun ve taleplerini anlattı.

Van Valisi Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari'den oluşan heyet, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı da ziyaret etti.

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, "Milletvekillerimiz, Valimiz ve Belediye Başkanımızla birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu, birlikte Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı'ya ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Kentimizin Ulaşım sorunlarından Havaalanı, Çevre Yolu gibi önemli sorunları dile getirerek çözümler konusunda Sayın Bakanımızın desteklerini esirgememesini istedik. Kısa sürede Van'ımızın ulaşım sorunlarını tek tek çözeceğiz. Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı'ya kentimizin tarım alanında taleplerini ileterek Sayın Bakanımızın desteklerini esirgememesi konusunda istişarelerde bulunduk. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan'a istihdam alanında Vanlı Esnafımızın taleplerini ileterek Sayın Bakanımızın Bölgesel destekler konusunda kentimize pozitif ayrımcılık sağlanmasını talep ettik" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2023, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER