Van'da uzman eller projesi başvuruları başladı

Kırsal alanda yaşayan, yaşamayı taahhüt eden, tarım ve hayvancılık ile ilgili ön lisans ve lisans bölümlerinden mezun olanlar için uzman eller projeleri başvuruları başladı. Uzman Eller Projesi kapsamında yaklaşık 200 milyon TL hibe desteği verilecek.

Van'da uzman eller projesi başvuruları başladı

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 2022 yılında tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında yapılacak 2 bin projeye 200 milyon TL hibe destek verileceği öğrenildi.

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi kapsamında meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri bölümlerinden mezun olanların uygulayacağı projelere 100 bin TL hibe desteği sağlanacak.

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun olan, kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden, başvuru aşamasında SGK'lı çalışanlar hibe almaya hak kazandığı taktirde SGK'lı çalışmayacağını veya vergi mükellefi olmayacağını taahhüt eden kişiler başvuru yapabileceği ifade edildi.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER