Adıyaman FK- Vanspor maçının detayları…

Temsilcimiz Vanspor, ikinci devrenin ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Adıyaman FK’ya 3-1 mağlup olarak taraftarını üzdü. İlk gol ev sahibi ekipten gelirken, Vanspor eşitliği sağladı. Ardından Adıyamanspor ikinci golle ilk yarıyı önde tamamladı. İkinci yarıda atılan tek golle skor belirlendi.

Adıyaman FK- Vanspor maçının detayları…

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, ikinci devrenin ilk maçında Adıyaman FK’ya 3-1 yenildi.

Ev sahibi Adıyaman FK sahaya; Özal Keklik, Emin Altunay, Osman Torun, Evren Kilarcı, Mustafa Çağlayan, Oğuzhan Öztürk, Hakan Olkan, Cengizhan Akgün, Abdulkadir Kuzey, Hüseyin Ekici ve Muhammet Akpınar ilk on biri ile çıktı.

Konuk Silahtaroğlu Vanspor ise Turgay Karatekin teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Miraç Acer, Mete Yıldız, İsmet Kavuştu, Barış Gök, Oktay Aydin, Barış Sağır, Taha Gür, Furkan Polat, Uğur Can ve Kubilay Akyüz ilk on biri ile sahaya çıktı.

Karın olmadığı, ama rüzgârın etkili olduğu soğuk bir havada oynanan maça, ev sahibi Adıyaman Futbol Kulübü başladı.

 Maçın henüz beşinci dakikasında Vanspor’da sakatlanan Taha Gür, yerini yeni transfer İsa Nalbant’a bıraktı.

Altıncı dakikada her iki takım oyuncuları da oyuna ara vererek geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Milli Futbolcu aynı zamanda Konyaspor’un oyuncusu Ahmet Çalık’ı andı. Taraftarlar da ‘Ahmet Çalık’ sloganları attı.

İlk on dakikada iki takım da vasat bir oyun sergiledi.

12. dakikada gelişen Adıyamanspor atağında, Muhammet Akpınar kaleci ile karşı karşıya kaldı, Barış Gök’ün de araya girip perdelemesinin ardından, Vanspor Kalecisi Aydın topa hakim oldu.

17. dakikada sağ kanattan gelişen Vanspor atağında, Furkan Polat ceza sahası içinde şutunu çekti, savunmadan döndü. Furkan bir kez daha kaleye yolladı, ama top dışarı gitti.

20. dakikada Adıyamanspor öne geçti. Kullanılan köşe vuruşunda, Vanspor’lu futbolcular topu uzaklaştıramadı, arka direkte Evren Kilarcı topu ağlara yolladı:1-0

35. dakikada Vanspor eşitliği sağladı. Sağ kanattan gelişen atakta Barış Sağır Kubilay’ı gördü. Kubilay ise ceza alanı içine koşu gerçekleştiren Oktay’a pasını verdi. Oktay gelişine sert ve düzgün vurarak takımına eşitliği getiren golü kaydetti:1-1

43. dakikada Adıyamanspor öne geçti. Cengizhan köşe vuruşunu kullandı, ön direkte Hakan yeniden pasını Cengizhan’a verdi. Bu sporcunun vuruşunda top kaleci Aydın’ın elinden sekti, ama Aydın yeniden topu kontrol etti. Fakat yardımcı hakem orta noktaya koşunca, hakem de golü verdi:2-1

Vanspor’lu sporcular ise topun kale çizgisini geçmediğini belirterek itirazlarda bulundu. İtirazlar, kararı değiştirmedi.

45. dakikada Vanspor’da, Furkan Polat ve Uğur Can sarı kart gördü.

İlk yarı ev sahibi Adıyaman’ın 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA TEK GOL…

İkinci yarıya konuk Vanspor takımı başladı.

63. dakikada konuk takımdan Mete Yıldız sarı kart gördü.

67. Dakikada Vanspor’da Mete yerini Uğur Adem Gezer’e bırakırken, İsa Nalbant’ın yerine Furkan İnce oyuna dahil oldu.

71. dakikada ev sahibi ekipte Emin Altunay sarı kart gördü.

76. dakikada Adıyaman FK’da Muhammet Akpınar yerini Taylan Özgün’e bırakırken, Abdulkadir Kuzey’in yerine İbrahim Halil Öner oyuna dahil oldu.

77. dakikada Adıyamanspor farkı ikiye çıkardı. Sağdan gelişen atakta Hüseyin ortaladı, Vanspor savunması kafa ile uzaklaştırdı, ancak arka direkte Cengizhan topla buluştu. Çalımını attıktan sonra vuruşunu yaptı ve fileleri havalandırdı:3-1

81. dakikada Vanspor’da Barış Gök sarı kart gördü.

82. dakikada Adıyamanspor’da Emin Altunay’ın yerine Mert Arabacı oyuna dahil oldu.

84. dakikada konuk takımda Furkan Polat yerini Yusuf Şengüler’e bırakırken,  Uğur Can’ın yerine Oktay Gürdal oyuna dahil oldu.

89. dakikada ev sahibi ekipten Cengizhan alkışlar arasında yerini Kerem Çalışkan’a bırakırken, Oğuzhan Öztürk’ün yerine ise Göktan Işılak oyuna dahil oldu.

Maçın hakemi oyunun bitimi için 5 dakika uzatma gösterdi.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Vanspor, ikinci devreye mağlubiyetle başladı.

SAKARYASPOR, LİDERLİĞNİ SÜRDÜRÜYOR

Vanspor’un grubunda oynanan diğer maçlarda Sakaryaspor evinde Bayburt Özel İdarespor’u 2-0 mağlup ederek puanını 48’e yükseltti ve en yakın rakibine 8 puanlık bir fark attı.

1461 Trabzonspor ise deplasmanda Etimesgut Belediyespor’a 2-0 mağlup olarak 40 puanla ikinci sırada yer aldı.

Deplasmanda Turgutluspor’u 2-0 ile geçen Sivas Belediyespor 37 puan +21 averajla grupta üçüncü sırada yer alırken, Afjet Afyonspor ise evinde Bodrumspor’a 2-0 yenildi ve 37 puan +17 averajla dördüncü sırada bulunuyor.

Bayburt Özel İdarespor lidere yenilerek 36 puanla beşinci sırada yer alırken, Somaspor ise deplasmanda Niğde Anadolu’yu 3-1 ile mağlup ederek 35 puanla altıncı sırada bulunuyor.

Afyonspor’u deplasmanda mağlup eden Bodrumspor puanını 34’e yükselterek yedinci sırada yer alırken, Çorum FK ise deplasmanda Diyarbekirspor’a 2-0 yenildi ve 34 puanla sekizinci sırada bulunuyor.

Vanspor’un 32 puanla dokuzuncu sıraya gerilediği grupta, Ankaraspor da İnegölspor’a 3-1 mağlup olarak 30 puanla onuncu sırada yer aldı.

Serik Belediye evinde Kahramanmaraşspor’a 3-0 yenilerek 29 puanla grupta on birinci sırada yer alıyor.

İnegölspor 27 puanla on ikinci, Diyarbekirspor 25 puanla on üçüncü, Etimesgut Belediyespor 24 puanla on dördüncü sırada bulunuyor.

Grubun sor sıralarında Turgutluspor on beşinci, Adıyaman on altıncı, Sarıyer on yedinci, Ergene Velimeşe on sekizinci sırada yer alıyor.

Son iki sırada ise Kahramanmaraş ve Niğde Anadolu yer alıyor.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2022, 09:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim özü
İbrahim özü - 2 yıl Önce

Vanspor un mağlup olmasına çok üzüldük
Umarım bundan sonraki maçlarda galip geliriz

SIRADAKİ HABER