Başkan İlhan: Van yeniden planlanmalı

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van'ın imar sorununun, ulaşımla birlikte ele alınarak, yeniden planlanması gerektiğini ifade etti. Kentteki ulaşım sorununa da dikkat çeken Başkan İlhan, biran önce alternatif caddelerin açılması gerektiğini söyledi.

Başkan İlhan: Van yeniden planlanmalı

Haftalık olarak kent ve ülke gündemiyle ilgili basın toplantılarını sürdüren Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, bu hafta Van Büyükşehir Belediyesi'ni gündeme taşıdı. Van Büyükşehir Belediyesi'ni gündemine alan Başkan İlhan, 2021 yılında yapılan harcamaları ve 2022 yılı  bütçesini sordu.

Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait birimlerin kirada olduğuna dikkat çeken Başkan İlhan, kentteki önemli sorunlara vurgu yaptı. Van'daki yüksek su fiyatlarına da değinen Başkan İlhan, Van'ın Türkiye genelinde en pahalı su içen beşinci il olduğunu söyledi.

"VAN, TÜRKİYE'DE EN PAHALI SUYU İÇİN 5. ŞEHİR"

Başkan İlhan, Türkiye'de su fiyatları bakımında en pahalı 5. Şehrin Van olduğunu belirterek, "Van Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında hangi hizmetleri yapmıştır, toplamda ne kadar harcama yapılmıştır ve 2022 yılına ne kadar borçla girilmiştir? 2022 yılı bütçesi ne kadardır? 2022 yılında Van'ın ulaşım sorununun çözümü için hangi projeleriniz vardır? Otopark sorununa çözüm için herhangi bir projeniz var mıdır? Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait hangi kurumlar kiradadır? 2022 yılında hangi kurumların kiradan çıkması için ne gibi planlarınız vardır? 2021 yılında yapılan merkezi caddelerde yapılan yapboz çalışmalarını 2022 yılında da devam etmeyi planlıyor musunuz? Van yeşil alan konusunda ciddi eksiği olan bir kent konumundadır. Yeşil alanların arttırılması ve kent ormanı oluşturulması için bir planınız var mı? Türkiye'de su fiyatları bakımında en pahalı 5. şehir Van'dır, su fiyatlarında indirim düşünüyor musunuz? Van'ın ana caddelerinde devam eden ve yasallığı tartışılan parkomat uygulamasını 2022 yılında da devam ettirmeyi düşünüyor musunuz? İmar sorununun çözümüne yönelik ne gibi çalışmalar yapmayı planlıyorsunuz? 2022 yılında başta genç işsizlik olmak üzere gençlerin sorunlarının çözümüne yönelik hangi çalışmaları yapmayı planlıyorsunuz? 2022 yılında şehrimizin ulusal ve uluslararası anlamda tanıtımı için özgün bir projeniz var mıdır? Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Van Büyükşehir Belediyesi'ni sorduğumuz soruların cevaplarını ivedilikle kamuoyuyla paylaşmaya davet diyoruz" dedi.

"VAN'IN YENİDEN PLANLANMASI GEREKİYOR"

Kent merkezinde sabah ve akşam saatlerinde kitlenen trafiğe de değinen Başkan İlhan, "Şehrin trafiği belli bir noktada yoğunlaşmış durumdadır. Van, kent olarak özellikle Beşyol, İskele hattından, İkinisan hattına sıkışmış durumdadır. Üst tarafta da Maraş'ın devamında, kültüre, İskele'nin devamında da Eski Endüstri Meslek Lisesi bölgesine kadar trafiğin sıkışık olduğu bir kent konumundadır. Trafiğin çözümü konusunda, gerek battı, çıktıların şehrin genelinde arttırılması gerekiyor. Alternatif ulaşım araçlarının da arttırılarak, toplu ulaşımın metro gibi, tramvay gibi alanlara kaydırılması söz konusudur. Diğer anlamda alternatif caddeler mutlaka açılmalıdır. Bugün basit bir uygulama ile Akköprü'ye açılan Sağlık Sokağı'nın dahi ne kadar rahatlık sağladığına hepimiz şahidiz. Mutlaka şehrin imar sorunu, ulaşımla birlikte ele alınarak, yeniden planlanması gerekmektedir. Caddelerde uygulanan parkomat uygulamasına da mutlak süratle son verilmelidir. Bazı alanlarda araç parkının tamamen ortadan kaldırılması gerekiyor. Alternatif otoparkların mutlaka oluşturulması gerekiyor. Bu şekilde en azından bir çözüm sağlanabilir. Çift araç parkının da biran önce ortadan kaldırılması gerekmektedir. Vatandaşı da aracını koyacak parkı oluşturmanız gerekiyor. Van'ın yeniden planlanması gerekiyor. Hala ilimizde yıkılmayan binalardan bahsediyoruz. Gerekirse radikal kararlar alarak, bazı yerlerde yıkım yapıp, mutlak süratle altı otopark olan binalar yapılması gerekiyor. Bunlar bu işi bilen uzman ekiplerce, bir araya getirilip, çözüm noktasında bir planlama yapılmalıdır. Şehrin röntgeni çekilmesi, sorun ve problemleri net bir şekilde tespit edilip, bir çözüm haritası mutlak süratle çözülmesi gerekiyor. Aksi takdirde gelecek yıllarda çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz" ifadelerini kullandı.

Van Büyükşehir Belediyesi'ne ve bazı vatandaşlara ait olan 23 Ekim 2011 Van depreminde ağır hasar alan Van Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü binası olarak kullanılan, Ahmed-i Hani Parkı yanındaki bina ve Şerefiye Mahallesi Hastane 2 Caddesi'nde bulunan Belediye İş Merkezi için çıkan yıkım kararını da olumlu bulduklarını belirten Başkan İlhan, diğer hasarlı binaların da biran önce yıktırılması gerektiğini ifade etti.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2022, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER