Van Balığı av yasağı ile ilgili komisyon toplantısı yapıldı

Van Balığı'nın üreme dönemi boyunca kontrol ve denetim faaliyetlerinin aksatılmadan yürütülmesi amacıyla, Van Valiliği Hüsrevpaşa Toplantı Salonunda Vali Vekili Ahmet Tozlu Başkanlığında, komisyon toplantısı gerçekleştirildi.

Van Balığı av yasağı ile ilgili komisyon toplantısı yapıldı

Van için çok önemli bir değer olan ve sadece Van Gölü ve Havzasındaki iç sularda yaşayan Van Balığı'nın üreme dönemi boyunca kontrol ve denetim faaliyetlerinin aksatılmadan yürütülmesi amacıyla, Van Valiliği Hüsrevpaşa Toplantı Salonunda Vali Vekili Ahmet Tozlu Başkanlığında, Van Büyükşehir Belediyesi, Van İl Jandarma Komutanlığı, Van İl Emniyet Müdürlüğü, Edremit Belediyesi, Tuşba Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Muradiye Belediyesi, Erciş Belediyesi, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve DSİ 17. Bölge Müdürlüğü’nün katılımıyla komisyon toplantısı gerçekleştirildi. 

Vali Vekili Ahmet Tozlu’nun açılış konuşmasının ardından toplantı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet DEMİR'in "İnci Kefali Av Yasağı 2022 Yılı Uygulamaları ve 2023 Yılı Planlamaları" konulu sunumlarıyla devam etti. Toplantıda 2022 yılı av yasağı döneminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri istişare edilerek 2023 yılı av yasağı dönemi için yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. 

Yasak dönem boyunca Van Balığı'nın avlanması, satışı ve nakliyesinin engellenmesi için denetimlerin sıkılaştırılması, yasağa uymayanlara ilişkin idari işlem uygulanması, üreme dönemi boyunca; üreme alanlarında ıslah çalışmaların yapılmaması, balığın ihtiyacı olan suyun kesilmemesi gibi tedbirler alınarak ilgili kurumlar tarafından titizlikle takip edilmesi ve sahada herhangi bir aksaklığa mahal vermeyecek şekilde uygulanması kararlaştırıldı.

Van Bölge Gazetesi 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2023, 21:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
BÜTÜN KURUMLARA VE VAN'DA YAŞAYAN HERKESE DUYARLILIK  ÇAĞRISI
BÜTÜN KURUMLARA VE VAN'DA YAŞAYAN HERKESE DUYARLILIK ÇAĞRISI - 1 yıl Önce

VANIMIZ YEŞİL ALANLAR VE PARKLAR AÇISINDAN ÇOK FAKİR. BETONLAŞMA ÇOK FAZLA. SIK YAPILAŞMA ÇOK YOĞUN. BAHÇELER ÇOK AZ. HER YER ÇOK KATLI BETON BİNALARLA DOLUYOR. TOPLANMA ALANLARI ÇOK AZ. ŞEHRİN YAMAÇLARI VE TEPELERİ ZATEN AĞAÇSIZ. PEKİ BİR MİLYONLUK BU KENTE OKSİJEN VE TEMİZ HAVA LAZIM DEĞİL Mİ?
O HALDE ;
■ EDREMİT- İPEKYOLU- TUŞBA KIYI VE SAHİLLERİNE 20 KM'LİK SAHİL BANDI VE YEŞİL ALANLARIN 2023 İÇİNDE YAPILMASI ELZEMDİR. BURALAR ENİNE 200 METRE GENİŞLİKTE OLACAK ŞEKİLDE REKREASYON ALANLARI VE PARK OLARAK İHYA EDİLSİN ARTIK.

■ TOPRAKKALE TEPESİ'NİN ÜSTÜ VE DÖRT TARAFI NEREDEYSE 500 DÖNÜMLÜK BİR ALAN...KAYALIK KISIMLARIN DIŞINDAKİ TOPRAK ALANLARIN TAMAMI AĞAÇLANDIRMA, YEŞİLLENDİRME, YÜRÜYÜŞ YOLLARI, OTURMA VE DİNLENME ALANLARI, SPOR ALANLARI, SEYİR TERASLARI, YÜZLERCE KAMELYA, YÜZLERCE BANK, GÜZEL BİR IŞIKLANDIRMA, ALAN İÇİ KAMERA SİSTEMLERİ İLE İHYA EDİLMELİDİR. GEREK MEVCUT OLAN GEREKSE DİKİLECEK OLAN ON BİNLERCE FİDAN VE AĞAÇ, ON BİNLERCE ÇİÇEK VE OLUŞTURULACAK YEŞİL ALANLARIN SULAMASI İÇİN TAŞIMA SU İLE DOLDURULACAK DÖRT ADET BÜYÜK SU DEPOSU İNŞA EDİLMELİ. BU ALAN VAN'A OKSİJEN VE HAYAT KATACAK, ŞEHRİN NABZININ ATTIĞI MÜKEMMEL BİR KORULUK ALAN, KENT ORMANI, MESİRE VE GEZİNTİ ALANI, SEYİR ALANI VE DİNLENME ALANI OLABİLİR.

■ EREK, VE KORUBAŞ YAMAÇLARINDA, ŞEHRİN BİRÇOK YAMACINDA YOĞUN BİR AĞAÇLANDIRMA YAPILMALIDIR.

■MERKEZDEKİ 40 SEMT VE MAHALLEYE ACİLEN 80 ADET YENİ PARK VE YEŞİL ALAN KAZANDIRILMALIDIR.

■ MEVCUT PARKLAR, YEŞİL ALANLAR, KORULUK ALANLAR VE HATIRA ORMANLARINA SAHİP ÇIKILMALI, KORUNMALI, SULANMALI, YAŞATILMALI, İYİLEŞTİRİLMELİ, GÜZELLEŞTİRİLMELİ VE TEMİZLENMELİDİR.

■ VAN'INV10 FARKLI BÖLGEDESİNDEKİ TOKİ SİTELERİNİN ÇEVRESİNDE YEŞİLLENDİRME, AĞAÇLANDIRMA, GÜZELLEŞTİRME VE REKREASYON ALANLARI OLUŞTURULMALIDIR.

■ MEVCUT YOLLARDAKİ REFÜJLERDE TEMİZLİK, YEŞİLLENDİRME, AĞAÇLANDIRMA, SULAMA ÇALIŞMALARI YAPILMALIDIR. EDREMİT, TUŞBA VE İPEKYOLU'NDAKİ YAKIN UZAK BÜTÜN REFÜJLER TEK TEK KONTROL EDİLMELİDİR.

■ VANIMIZ İÇİN KÜÇÜK EREK DAĞI'NIN BOSTANİÇİ TARAFINDAKİ SAİD NURSİ KORULUK ALANI VE O VADİ AĞAÇLANDIRILIP İYİLEŞTİRİLEREK GÜZEL BİR MESİRE ALANI HALİNE GETİRİLMELİDİR.

■ OKULLARIN TAMAMININ BAHÇELERİ VE ETRAFLARI AĞAÇLANDIRILMALI, GÜZEL BİR PEYZAJ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILMALIDIR. ÇOCUKLARA VE GENÇLERE YEŞİL BİR ÇEVRE BİLİNCİ OKUL BAHÇELERİNDEN BAŞLANARAK AŞILANMALIDIR.

■ EDREMİT'İN VE BAZI MAHALLELERİMİZİN MEVCUT YEŞİL DOKUSU KORUNMALI, AĞAÇLAR KESİLMEMELİ. EDREMİT'TEKİ YEŞİL ALANLAR İMARA AÇILMAMALI.

■ ÇARŞILARDA VE ŞEHRİN BİRÇOK YERİNDEKİ YOL VE KALDIRIMLARDA BULUNAN BİNLERCE FİDAN VE AĞACA SAHİP ÇIKILMALI, SULANMALI VE YAŞATILMALIDIR.

■ VAN'DA BAHÇESİ, ARSASI, TARLASI OLAN HER VATANDAŞ BURALARDA AĞAÇ DİKEREK KENTİN YEŞİL DOKUSUNU ARTTIRMAYA KATKI SAĞLAMALI, YEŞİL BİR ÇEVREDE YAŞAMAYI KENDİNE ÇOK GÖRMEMELİDİR.

■ HER VATANDAŞ MEVCUT YEŞİL DOKUYU KORUMAK, YAPILACAK YEŞİL ALANLARA SAHİP ÇIKMAK İÇİN BİLİNÇLİ VE DUYARLI OLMALIDIR.

■ ŞEHRİMİZDE YUKARIDA SAYILANLAR VE YUKARIDA BAHSEDİLMEYEN BİRÇOK ÇALIŞMA YAPILARAK VBB, EDREMİT BELEDİYESİ, İPEKYOLU BELEDİYESİ, TUŞBA BELEDİYESİ, ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, DSİ, MİLLİ EĞİTİM, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ VE DAHA BİRÇOK PAYDAŞ TARAFINDAN VAN'IN YEŞİL DOKUSU ARTTIRILMALIDIR.

OKSİJENİ BOL, HAVASI TEMİZ, YAŞAM ALANLARI YEŞİL, ÇEVRESİ FERAH BİR KENT OLUŞTURMAK İNDANLARIN ELİNDE.

KENDİMİZE, KENTİMİZE, ÇEVREMİZE, DOĞAMIZA, SAĞLIĞIMIZA, HUZURUMUZA VE GELECEĞİMİZE BU ŞEKİLDE KIYMET VERELİM.

 

SIRADAKİ HABER