Van'a yeni bir butik otel…

Van'da işadamları Suat, Muzaffer ve Dr. İhsan Rua kardeşler tarafından kentin merkezi noktasında modern ve konforlu bir butik otel hizmete açılıyor. Resmi açılışın Nisan ayında yapılacağı Rua World Otel, görüntüsü ile de büyük beğeni topluyor.

Van'a yeni bir butik otel…

  Van'da Beşyol Mevkii Rus Pazarı yanında hizmete açılan butik otellerden Rua World Otel, Nisan ayında resmi açılışını yapacak. Resmi açılış öncesi gazetecilerle bir araya gelen otel yetkilileri, söz konusu otel ile ilgili bilgiler aktardı.

  "VAN'A GÜZEL BİR TESİS KAZANDIRDIĞIMIZA İNANIYORUM"

  Teşriflerinden dolayı gazetecilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Otel yetkilisi Dr. İhsan Rua, "Memleketimizde bazı eksiklikleri tespit ettik. Bu kapsamda Van'a yakışır bir tesis kazandırmak için kolları sıvadık. Sonuçta da bu tesisi vücuda getirdik. Güzel bir otel yaptığımızı düşünüyorum. İnşallah hayırlısıyla güzel hizmetlere vesile olur. Gençlerimize bir ekmek kapısı olur. Bu dönemde riskli bir karar aldık. Fakat bazı şeylerde risk almak gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda yaptığınız işin kalitesi ile konjonktürel olarak davranmamanız ve uzun vadeli olarak düşünmeniz gerektiğini düşünüyorum. Biz bu anlamda konjonktürel olarak düşünmedik. Uzun vadede yapmış olduğumuzun işin kalitesi ile kendimizi ispat edip, ne olursa olsun ayakta durmanın peşindeyiz. Otelimiz 40 odalı ve 145 yatak kapasitesi vardır. Teras ve lobi bar olarak kullanım alanları, toplantı salonları var. Yakında hizmete sokacağımız bir fitness salonumuz vardır. Otelimizde Van'da olmayan bir konsepti oluşturmaya çalışıyoruz. Van'da 4-5 yıldızlı oteller var fakat böyle elle tutulur güzel bir butik otel yoktur. Şuanda 3 yıldız konseptini tamamlamış bulunuyoruz. Ama amacımız butik olarak hizmet vermektir. Butik otel tarzın çalışmayı planlıyoruz. Tabi bu Turizm Bakanlığı'nın değerlendirmesi sonucu ortaya çıkacak bir sonuçtur. Hazırlıklarımızı ve alt yapımızı buna göre oluşturduk. Şuanda otelimizde 14 kişi istihdam ediyoruz. İleride hizmet akışına göre de bu sayısının artmasını diliyoruz. Bizim şuandaki hedef kitlemiz daha çok konsept olarak yüksek kalite talep eden müşterileri ve yerel müşterileri hedefliyoruz. Ağırlıklı olarak onlarla çalışmayı planlıyoruz" diye konuştu.

  "VAN'IN İKİNCİ BİR ANTALYA OLMAMASI İÇİN BİR SEBEP YOK"

  Van'daki turizm potansiyelinin değerlendirilemediğini belirten Dr. Rua, "Van'daki turizm potansiyelinin değerlendirilmemesinin acısını yaşıyorum. Biz Van halkı olarak altın dolusu bir sandığın üzerinde durup, açlık çeken bir insana benziyoruz. Van'da öyle bir potansiyel var ki, Van'ın ikinci bir Antalya olmaması için bir sebep yok. Çünkü alt yapıya baktığımız zaman Van'da dalış turizmi, dağcılık turizmi, kültür turizmi, yaz turizmi ve kış turizmi olmak üzere birçok dalda ilerleyebileceğimiz alt yapı var. Burada bir dalış turizmi yapıldığı zaman, ciddi anlamda bir potansiyel oluşur. Biz sadece İran'dan gelen misafirlere yönelik düşünürsek, insanların istikrarlı bir gidişat sergilemesini engellersiniz. Ancak altyapıyı ve çeşitliliği arttırdığınız zaman ve bu çeşitlilik üzerinden yürüdüğünüz zaman hem yatırımcılar riske girmemiş olur, hem de daha fazla iş olanağı elde edilmiş olur. Hem turist sayısı ve gelir artmış olur. Van pastadan ne kadar büyük bir alabilirse, o kadar daha iyi bir yere gelir diye düşünüyorum. Van'da alt yapının çok iyi değerlendirildiğini düşünmüyorum. Van bunu hak etmiyor. Van'ın alt yapısı, turizmi bulunduğu konumu hak etmiyor. Van daha önce Urartu gibi bir medeniyete başkentlik yapmış bir şehirdir. Buradaki arkeolojik alt yapı, turisttik alt yapı, alışveriş turizmine yönelik alt yapıyı birlikte değerlendirdiğiniz zaman çok ciddi bir potansiyel patlaması yapacağını düşünüyorum. Bunun düzgün ve sağlıklı değerlendirilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

  Toplantıda İşadamı Muzaffer Rua ve Otel Müdürü Himet Çakır da yer aldı.

  Otelde aynı zamanda cafe hizmeti de veriliyor.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER