Van 1. Amatörde maçlar kıran kırana geçiyor

Van 1. Amatör küme karşılaşmaları 2 grupta da kıyasıya mücadelelerle devam ediyor. 2 grupta toplam 17 takımın mücadeleleri sporseverler tarafından da ilgiyle takip ediliyor.

Van 1. Amatörde maçlar kıran kırana geçiyor

Van 1. Amatör kümede geride kalan 4 haftalık maraton sonunda A grubunda 12 puanlı Gürpınar Belediyespor, B grubunda ise yine 12 puanlı İpekyolu Belediyespor lider konumunda bulunuyor.

Her hafta sonu İŞGEM, Sanayi ve ilçe takımlarının sahalarında oynanan karşılaşmalara, eskiye göre daha yoğun bir ilginin olması gözlerden kaçmıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı liglerde futbol müsabakaları oynanmaya devam ediyor. Bu bağlamda Van 1. Amatör Futbol müsabakalarında dördüncü haftayı geride kalırken, takımların bol gollü maçları göz dolduruyor.

GÜRPINAR BELEDİYESPOR 4'TE 4 YAPTI

Bu bağlamda Van 1. Amatör Küme A Grubunda liderlik koltuğunda bulunan Gürpınar Belediyespor, sahasında konuk ettiği Altayspor'u 4-0 gibi net bir skorla mağlup ederek, puanını 12'ye çıkardı. Ligde oynadığı 4 maçtan da galibiyetle ayrılan Gürpınar temsilcisi, attığı 17 gole karşılık kalesinde 5 gol gördü.

A Grubu'nun diğer güçlü takımlarından Van Büyükşehir Belediyespor, sahasında konuk ettiği Özalp Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak, 7 puanla ikinci sırada yer aldı. Özalp Gençlikspor ise, bu maç sonunda 5 puanla beşinci sırada yer aldı.

Van Yolspor, sahasında konuk ettiği Van Özel Hürriyet Eğitim Kurumları Spor'u 9-3 gibi net bir skorla mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini aldı. Van Yolspor, 4 puanla altıncı sırada yer alırken, hiç puanı bulunmayan ve şu ana kadar kalesinde 28 gol gören Van Özel Hürriyet Eğitim Kurumları Spor ise son sırada yer aldı.

A Grubunda Van Kartalspor ve Erciş Örenespor maçları ise henüz oynanmadı.

İPEKYOLU BELEDİYESPOR DOLUDİZGİN…

A Grubu'nda olduğu gibi B Grubu'nda da maçlar kıyasıya geçiyor. İpekyolu Belediyespor, karşılaştığı İlvanspo'u 3-1 mağlup ederek dörtte dört yaptı. İpekyolu Belediyespor, 12 puanla liderlik koltuğunda bulunurken, İlvanspor ise 6 puanla dördüncü sırada yer alıyor.

DSİ Spor sahasında konuk ettiği Tuşba Gençlik Merkezi'ni 6-1 gibi net bir skorla mağlup ederek 9 puanla ikinci sırada yer alırken, Tuşba Gençlik Merkezi ise 0 puanla son sıradaki yerinde kaldı.

Erciş Gençlik Belediyespor, deplasmanda karşılaştığı Yeşil Gevaşspor'u 5-1 mağlup ederek, 7 puanla üçüncü sırada yer alırken, Gevaş temsilcisi ise, 3 puanla yedinci sırada yer aldı.

Başkale Gençlikspor, deplasmanda karşılaştığı Erciş 1 Nisanspor'u 8-2 gibi net bir skorla geçerek ilk galibiyetini aldı. Başkale temsilcisi 4 puanla beşinci sırada yer alırken, Erciş temsilcisi ise 3 puanla sekizinci sırada kendisine yer buldu.

B Grubunda Van Gençlikspor ise haftayı bay geçti.

Van Bölge Gazetesi: Salih Deniz- Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER