Vali Balcı 'Meraklı Mucitler' sergisinde konuştu: Çocukların gelişimlerini önemsiyoruz

Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Meraklı Mucitler' sergisinin lansman toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Van Valisi Ozan Balcı, çocukların akademik anlamda olduğu kadar fiziksel, ruhsal anlamda da gelişimlerini çok önemsediklerini söyledi.

Vali Balcı 'Meraklı Mucitler' sergisinde konuştu: Çocukların gelişimlerini önemsiyoruz

Van'da 20 bin öğrenciyi Kasım ayı içerisinde fuarlar, müze, tiyatro ve sinemayla buluşturacak olan 'Meraklı Mucitler' sergisinin lansman toplantısı yapıldı. Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve 1 ay sürecek olan 'Meraklı Mucitler' sergisinin lansman toplantısı, Van Urartu Müzesi'nde gerçekleştirildi.

'Meraklı Mucitler' sergisinin lansman toplantısına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, kamu kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

VALİ BALCI: "ÇOCUKLARIMIZIN RUHSAL ANLAMDA DA GELİŞİMLERİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Toplantıda konuşan Vali Balcı, çocukların bilime olan sevgileri artsın, ilgileri artsın, daha fazla faydalansınlar diye çok güzel bir serginin açıldığını belirterek, "Biz çocuklarımızı çok seviyoruz. Çocuklarımızın akademik anlamda olduğu kadar fiziksel, ruhsal anlamda da gelişimlerini çok önemsiyoruz. Onların her alanda ilerlemelerini çok kıymetli buluyoruz. Bugün de 'Meraklı Mucitler' diye sergi açıyoruz. Evren, uzay, astronomi, doğa, tabiatla ilgili bir sergi. Çocukların bilime olan sevgileri artsın, ilgileri artsın, daha fazla faydalansınlar diye çok güzel bir sergi olacağını düşünüyorum. Bu sergimizi de Van'ımızın çok kıymetli müzesinde açmış oluyoruz. Bu da ayrıca değerlidir. Sergimiz bir ay boyunca açık kalacak. Bütün Vanlı ailelerimizin, velilerimizin, çocuklarımızın yararlanmalarını diliyorum. Bilim sevgisinin aşılanması, bilim sevdasının yaygınlaşması, çocukların bilime olan ilgilerinin artması için çok anlamlı ve önemli bir sergi olduğunu düşünüyorum. Serginin bili yolunda hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

SÖYLEMEZ: "AMACIMIZ TÜRKİYE'NİN HER TARAFINA BİLİMİ TAŞIMAK"

'Meraklı Mucitler' sergisiyle ilgili bilgi veren Bilim İletişim Sorumlusu Tahsin Söylemez ise sergilerinin bir ay boyunca devam edeceğini vurgulayarak, "Burada 4 konu başlığı altında 40 tane deney düzeneğimiz var. Bu konu başlıkları altında deney düzeneklerini düzenliyoruz. Çocukların aslında okulda fen ve matematik konularında görmüş oldukları teorileri, burada birebir uygulamalı halini görüyoruz. Doğu'ya ilk kez geldik. Aslında çok mutluyuz. Amacımız Türkiye'nin her tarafına bilimi taşımak. Buna öncü olmak gerçekten gurur verici bir olay. Türkiye'nin farklı şehirlerinde bu sergimizi açtık. Bursa, İstanbul, Antalya, Konya, Aksaray gibi yerlerde çok fazla bulunduk. Meraklı Mucitler sergimiz 1 ay boyunca devam edecek. İsteyenler aileleriyle, isteyenler okul gruplarıyla beraber sergimizi ziyaret edebilirler. Kasım ayı boyunca Van Müzesi'nde olacağız. Sergimizde her konuda bilim iletişim hocalarımız var. O hocalarımıza sorular sorarak, üzerindeki kılavuzları okuyarak, deney düzeneklerini deneyip, birebir deneyimleyebilirler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Balcı ve beraberindeki heyet, 'Meraklı Mucitler' sergisini dolaşarak, yetkililerden bilgi aldı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER