Vali Balcı, fidan alanlarını inceledi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Ozan Balcı, 2 Milyon Fidan Projesi kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü’nde fidanların yetiştirildiği alanda incelemelerde bulundu.

Vali Balcı, fidan alanlarını inceledi

Van’ın meyve kültürüne büyük katkı sunacak 2 milyon fidanı Van’ın bereketli topraklarıyla buluşturulacağını belirten Van Valisi Ozan Balcı, proje kapsamında şimdiye kadar 102 bin 810 adet ceviz, 20 bin 861 adet armut, 68 bin 630 adet elma, 9 bin 800 adet ayva, 22 bin 453 adet kayısı, 17 bin 141 adet kiraz, 5 bin 919 adet badem, bin 22 adet erik, 523 adet vişne, 350 adet asma fidanın vatandaşlara dağıtıldığını vurguladı.

“VAN’IMIZIN MEYVE KÜLTÜRÜNE DE ÇOK BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

Orman İşletme Müdürlüğü’nde fidanların yetiştirildiği alanda inceleme yaptıktan sonra açıklamalarda bulunan Vali Balcı, “Ayrıca gelecek yıl ilkbaharda ilimizin bereketli topraklarıyla buluşacak Van’a özgü, elma, armut, ayva, erik, kayısı, kiraz vişne ve üzümden oluşan 250 bin fidan da aşılanarak hazırlanıyor. Yine 1 milyon Erciş üzümü ile 500 bin orman ağacı da toprakla buluşturulacak. Böylece üzüm, badem, ceviz, erik, kayısı, dut, kiraz, elma ve armuttan oluşan 2 milyon bağ fidanı ve meyve fidanını Van’ımızın bereketli topraklarıyla buluşturmuş olacağız. Bu projemiz Van’ımızın meyve kültürüne de çok büyük katkı sağlayacak. Bu projenin amacı ağaç demek, doğayı korumak, sevmek, memleketi sevmek demektir. Bu proje burada yaşayan insanlarımıza değer vermektir. Projeye emek veren katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2023, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER