Vali Balcı, dip çamur temizliği çalışmalarını inceledi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri kapsamında dip çamuru temizliği yapılan alanı gezerek çalışanlarla bir araya geldi.

Vali Balcı, dip çamur temizliği çalışmalarını inceledi

Van Büyükşehir Belediyesi'nin Van Gölü'nün korunmasına yönelik başlattığı çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda geçen yıl gölde başlayan 1. Etap dip çamuru ve balçık çalışması tamamlanırken, 2 ve 3. etaplarda da çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Çalışmalar sahil şeridinde 80 araçla devam ederken Vali Ozan Balcı 5 Haziran Dünya Çevre Gününde çalışmaların yapıldığı alanı gezdi. Alanda incelemelerde bulunan Vali Ozan Balcı Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özvan ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mucip Güven ve çalışanlardan bilgi aldı.

Van Gölünün kentin ve dünyanın en önemli doğal zenginliklerinden biri olduğunu belirten Vali Ozan Balcı “ Van Denizi hem ekonomik, hem kültürel bir değerdir. Bu nedenle Van Gölü’nün korunması hayatı bir öneme sahiptir. Bizde bu anlamda elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. Güzel gölümüzü atalarımızdan aldığımız gibi gelecek kuşaklara tertemiz bırakmamız lazım. Çevre bilincine çevrenin korunması bilincine sahip bir idareci bir Vali olarak ifade ediyorum Van Gölünün temizliği yaşamsal bir öneme sahiptir. Bunun için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Devletimizin tüm potansiyelini kullanarak burada 80 araçla bir buçuk yıldır dip temizliği yapıyor. Bugüne kadar 1 milyon metreküp dip çamuru temizliği yaptık. Amacımız bu yılın sonuna kadar 2 milyon 700 bin metreküp dip çamurunu çıkarıp temizliğini bitirmek. Yapılan temizliğin ardından sahilde gözle görülür bir ilerleme olduğunu görüyoruz. Sahilimiz şuanda temiz ve güzel oldu. Van Gölü bizim için çok önemli ve onu tertemiz haliyle gelecek kuşaklara bırakmak istiyoruz. Halkımızdan da tek isteğimiz Van Gölünü temiz tutalım temiz tutmak için gayret gösterelim” dedi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2023, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29