Türk Büro-Sen Van Şube Başkanı Özgüven oldu

Türk Büro-Sen Van Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirildi. Yapılan oylamada Türk Büro-Sen Van Şube Başkanlığı'na Ömer Özgüven seçildi.

Türk Büro-Sen Van Şube Başkanı Özgüven oldu

Türk Büro-Sen Van Şubesi 1. Olağan Genel Kuruluna Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcıları Nebi Yay, Sami Çam, Milliyetçi Hareket Partisi Van İl Başkanı Salih Güngöralp, Ülkü Ocakları Van İl Başkanı M. Veysel Erdem, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı şube başkanları, kurum amirleri ve çok sayıda üye katıldı.

Van İskele Öğretmen Evi'nde gerçekleştirilen genel kurulda Divan Başkanlığı'na Türk Büro-sen Genel Başkan Yardımcısı Nebi Yay seçilirken, üyelikleri ise Türk Eğitim-sen Van şube başkanı Selçuk Yürektürk ve Türk Ulaşım -Sen Van İl Temsilcisi Serhat Samur yaptı.

İstiklal Marşı ve faaliyet raporunun okunması ile başlayan genel kurul, protokol konuşmalarıyla devam etti.

Türk Büro-Sen Van Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunda bir konuşma yapan, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, sendikalarının sendikal anlayışı hakkında bilgi vererek, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra tek liste halinde gidilen seçimde Türk Büro-Sen Van Şube Başkanlığı'na Ömer Özgüven seçildi.

"BÜYÜYEN GÜCÜMÜZLE ÇALIŞANLARIN HİZMETİNDE OLMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Seçim sonrası başkanlığa seçilen Ömer Özgüven yaptığı açıklamada, "Türk Büro-Sen Van Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdik. Ülkemizde kamu çalışanları sendikacılığının kutup yıldızı olan Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen sendikamız kuruluşunun 30. yılında da büyüyen gücü ve yükselen iradesiyle çalışanların hizmetinde olmaya devam etmektedir. Türk Büro-Sen olarak büro kolunda teşkilatlandığımız 81 ilde temsilcilerimizden başkanlarımıza, derneğin her kademesinde, üyelerimizin yaşadıkları mağduriyetlerin çözülmesi, sosyal ve ekonomik sorunların dile getirilmesi için 30 yıldır mücadele ediyoruz. Bize güvenerek, üye olarak, verdiğimiz hak mücadelesinde çalışanların hak ve menfaatlerinin yanında saf tutan değerli üyelerimize teşekkür ediyorum. Bizler genel merkezimizin şubelerimize ve işyeri temsilciliklerimize kadar dik duruşumuzla, özgüvenimizle ve 'ilkemiz önce ülkemiz' diyen mücadele anlayışımızla çalışanların güven kapısı olmaya devam edeceğiz. Adında Türk ifadesini onurla, gururla taşıyan sendikalarımızın oluşturduğu Türkiye Kamu-Sen 1992'den bu yana Türk Memur Sendikacılığının kutup yıldızıdır. Kökü Büyük Türk Milletinin şanlı tarihinin derinliklerinde, dalları Türkiye'nin güçlü geleceğinin mavi sonsuzluğunda ulu çınardır. Eğilmeden büyüyenlerin otağıdır" dedi.

"2023 İLKESİYLE HAREKET EDECEĞİZ"

Başkan Özgüven konuşmasının devamında, "Türk Büro-Sen Van Şubesi olarak görevi aldığımız ilk günden bu yana büyük sorumluluk altında olduğumuzun bilinciyle harekete ederek, hakkı tutup kaldıranların sendikası ilkesiyle Türkiye'mizin en doğusunda bulunan ilimizde Türk Büro-Sen sendikamızın şubesini kurmanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Bu vesileyle Genel Başkanıma ve yönetim kurulumuza şubemize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Van şubesi olarak milletimize ve devletimize hizmet ederken, küsmeden, kırmadan, dökmeden, kimseyi mağdur etmeden işimizi yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda bizler memuriyeti geçim kapısı olarak gören değil, devlete hizmet etmek için fırsat bekleyen vatan sevdalılarıyız. Elbette güncel sorunlarla baş etmeye çalışırken, bizim de devletimizden maddi manevi beklentilerimiz var. En önemlisi hak ettiğimiz ekonomik refah seviyesine ulaşmak ve üyelerimizin maddi manevi, kaliteli bir yaşam sürmelerine yardımcı olmaktır. Hedefimiz 2023 ilkesiyle hareket edip, yetki için gezmediğimiz kurum, çalmadık kapı bırakmayacağız. Genel kurulumuza uzaktan, yakından teşrif eden tüm katılımcılara sonsuz şükranlarımı sunar, genel kurulumuzun başta Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonumuza, Türk Büro-Sen ailemize ve Van Türk Büro-Sen Şubemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER