Belediye temizliyor, vatandaş kirletiyor

Van'ın İpekyolu ilçesinde bulunan ve sürekli duyarsız vatandaşların hedefi haline gelen Kirman Deresi, belediye ekipleri tarafından temizlenmesine rağmen, yine çöplüğe dönüşüyor. Van Gölü'nün korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını sürdüren İpekyolu Belediyesi, Kirman Deresi'nde kapsamlı temizlik çalışması yürüttü.

Belediye temizliyor, vatandaş kirletiyor

Van'ın İpekyolu ilçesinde bulunan ve sürekli duyarsız vatandaşların hedefi haline gelen Kirman Deresi, çöplükten kurtarılamıyor. Defalarca temizlenen dere, yine atılan çöpler dolayısıyla adeta çöplüğe dönerken, vatandaşlar dereyi kirletenlere yaptırım uygulanmasını istiyor.

Kirman Deresi'ne gelişi güzel atılan çöpler, çevre sakinlerini rahatsız ederken, derenin çevresinde evleri bulunan vatandaşlar, hem kötü görüntüden hem de kokudan dolayı duruma tepki gösteriyor.

Kötü görüntünün Van'a yakışmadığına dikkat çeken vatandaşlar, dereye çöp atanlara yaptırım uygulanması gerektiğini ifade etti. Van Gölü'nün korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını sürdüren İpekyolu Belediyesi, Kirman Deresi'nde temizlik çalışması yaptı.

İpekyolu Belediyesi, rutin olarak Kirman Deresi'nde temizlik çalışması yapmasına rağmen, belli bir süre sonra dere eski haline dönüyor. Dereye gelişi güzel atılan çöp ve moloz yığınları belediye ekipleri tarafından toplanırken, Kirman Deresi, duyarsız vatandaşlar tarafından eski haline döndürülüyor.

Van'ın merkezinden geçen ve Van Gölü'ne akan üç büyük dereden biri olan Kirman Deresi, gelişi güzel atılan çöplerden dolayı adeta zehir saçıyor. Koruma eylem planı, uzaydan çekilen fotoğrafı ile NASA yarışmasında birinci olan ve bölgenin nazar boncuğu olarak tabir edilen Van Gölü, duyarsız vatandaşlar tarafından derelere atılan çöplerden dolayı her gün biraz daha kirletiliyor.

Van Gölü'ne akan ve belediye ekipleri tarafından temizlenmesine rağmen, belli bir süre sonra tekrar çöp deryasına dönüşen Kirman Deresi, insanların sağlığını da tehdit ediyor. Dağ gibi oluşan çöplerin çevreye büyük zarar verdiğini belirten vatandaşlar, özellikle yaz aylarında sineklerin verdiği rahatsızlık, kurbağaların oluşturduğu gürültü ve çevreye yayılan pis kokulardan dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade ettiler.

İpekyolu Belediyesi ekipleri, Van Gölü'ne akan Kirman Deresi'nde kapsamlı temizlik çalışması yürüterek, çevre kirliliğine karşı vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER