STK’lardan Milletvekili Aday Adayı Tuncil’e destek…

CHP Ankara Milletvekili Aday Adayı Cüneyit Tuncil, seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Tuncil’e birçok STK’dan destek mesajları geliyor.

STK’lardan Milletvekili Aday Adayı Tuncil’e destek…

Milyonlarca vatandaşın sandık başına gideceği Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için geri sayım devam ediyor.  Milletvekili aday adayları da ‘aday’ listelerine girebilmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. CHP Ankara 3.Bölge Milletvekili Aday Adayı, Vanlı iş insanı Cüneyit Tuncil, seçim çalışmaları kapsamında bir yandan STK, meslek kuruluşu ve vatandaşları ziyaret ederken öte yandan partinin üst düzey yöneticileriyle bir araya geliyor. Tuncil, CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile bir araya geldi. Ayrıca bölgeyi temsilen birçok vakıf ve dernek de Tuncil’e destek verdiklerine dair mektup yazıp, görüş bildirdi. Bu görüş ve destekler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunuldu.

“ANKARA 3.BÖLGEDE BİR AVANTAJ YARATACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM”

Milletvekili aday adayı Tuncil kısa süre içinde yoğun bir tempo ile birçok görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, “Çok yoğun şekilde ziyaretlerim ve görüşmelerim sürüyor. Güzel, olumlu dönüşler alıyorum. Partimizin ana omurgasını oluşturan yönetim kademesiyle görüşme fırsatı buldum. Sıcak ilgileriyle karşılaştım. Bu durum beni ayrıca çok mutlu etti. Bir Vanlı olarak Ankara gibi büyük ve yoğun bir sahada kendimi, ilimi ve bölgemi anlatıyorum. Yine Ankara 3.Bölgede bir avantaj yaratacağımı düşünüyorum. Bunun için olabildiğince net bir şekilde bende bu yarışta varım diyorum. Görüşme isteğimi geri çevirmeyen partimizin değerli il ve ilçe başkanlarına, belediye başkanlarına, genel başkan yardımcılarına ve beni bu süreçte yalnız bırakmayan partili yoldaşlarıma çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

Ankara’da CHP 3.Bölge milletvekili aday adayı olan Vanlı İş İnsanı, Endüstri Mühendisi Cüneyit Tuncil’in yalnız olmadığını ve daha önceki değerli proje ve çalışmalarıyla Vanlıları ve yaşadığı memleketi Ankara’yı en iyi şekilde temsil edeceğine inandıklarını belirten Sivil Toplum Örgütleri, bu desteklerini kamuoyu ile paylaştı.

10 İL FEDERASYONU VE 1200 BİLEŞENDEN DESTEK

Anadolu Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamada, "14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde 81 vilayeti tek çatı altında toplayan Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu bünyesinde bizlerle uyum içerisinde Cuneyit Tuncil Konfederasyonumuza bağlı 10 il federasyonu ve 1200 bileşenimiz olan derneklerimizin teşviki ile Ankara CHP 3.Bölge aday adayı olmuştur. Sizin de uygun görüp desteklemeniz halinde hemşerimiz tabanımızı en iyi şekilde temsil edeceğine ve partinize büyük katkılar sağlayacağına sivil toplum örgütlerinin duygu ve düşüncelerini milletvekili aday adayımızın sizlerle paylaşacağına inanmaktayız. Adayınızın partinizde önce aday, daha sonra milletvekili sıfatıyla görmek arzusu görüş ve teatilerinize arz ederiz" denildi.

“CÜNEYİT TUNCİL’İN ADAYLIĞINI DESTEKLİYORUZ”

Van Federasyonu da yaptığı açıklamada "Van Sivil Toplum Kuruluşlarında beraber çalıştığımız, STK çalışmalarında Van'ımıza önemli katkılarda bulunan, yaptığı çalışmalarda örnek bir tutum sergileyen değerli iş insanı Vanlı hemşerimiz Cüneyit Tuncil Ankara 3.böglede CHP'den aday adayı olmuştur. Cüneyit Tuncil'in adaylığını destekliyor, STK'ların temsilcisi olarak TBMM'de görmek istiyoruz" dedi.

“TUNCİL, BİZLERLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞMAKTADIR”

Van Gölü ve Çevresi Derneği ise "Yıllardır sivil toplum kuruluşlarında beraber çalıştığımız Cüneyit Tunci bizlerle birlikte uyum içinde çalışmaktadır. CHP Ankara 3.Bölge aday adayı olan Cüneyit Tuncil'in adaylığını destekliyor; kendisini TBMM çatısı altında milletvekili olarak görmek istiyoruz" sözlerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2023, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER