Şahin: Van'a hizmet için yola çıktık

Van'ın dört bağımsız milletvekili adayından biri olan ve daha önceki seçimlerde de aday adayı isimler arasında bulunan Zafer Şahin, "Sürekli 'Van sahipsizdir' deniyor. İşte bizler bu memlekete sahip olmak ve hizmet adına yola çıktık. Halkımızdan destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Şahin: Van'a hizmet için yola çıktık

14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili seçimlerine iki haftadan az bir süre kaldı. Milletvekili adayları da çalışmalarını hızlandırdı.

Bu kapsamda gazetemizi ziyaret eden Bağımsız Milletvekili Adayı Zafer Şahin, kent için önemli projeleri olduğunu dile getirerek, sıkıntıların çözümü noktasında neler yapacaklarının bilincinde olduklarını belirtti.

1979 yılında Van'da doğduğunu, ilk, orta ve lise eğitimini Van'da tamamladığını belirten Zafer Şahin, "Daha sonra Mardin Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknikerliğini bitirdim. Avrupa Politeknik Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdim. Daha sonra işletme bölümünü okudum. Toplamda 3 üniversite okudum. Memuriyetten önce taahhüt ve ticaret ilgilendim. 18 yıldır karayollarında görev yapıyorum. Yaklaşık olarak 9 tane inşaat mühendisliği bölümü var. İnşaat, mimarlık, makine mühendisliği gibi 9 tane mühendislik dalının 7 tanesini biliyorum. Dolayısıyla alt yapı ve üst yapıda hiçbir zaman sıkıntım olmadı. 2005 yılından sonra kontrol mühendisi olarak Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü'nde görev yaptım. Halen buradaki görevimi devam ettiriyorum" diye konuştu. 

"SİYASİ ÇİZGİMİZ UZUN  ZAMANDAN BERİ DEĞİŞMEDİ"

Siyaset hayatı ile ilgili konuşan Zafer Şahin, "Siyaset hayatımız geçmişe dayanıyor. Muhafazakâr bir çizgimiz var. Mücadelemiz yıllardır devam ediyor. Resmi olarak siyasete 2015 yılında AK Parti'den milletvekili aday adayı olarak başladık. Daha sonra 3 kez Ak Parti milletvekili aday adayı oldum. Bir sonraki dönem AK Parti'den Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı oldum. Bundan sonraki süreçte belli şeylerin olmayacağını, partilerin şirket şeklinde çalıştığını görünce yapacak başka bir şey kalmadı. Bu millette hizmet etmek istiyorum. Herhangi bir yarışın içinde olmak istemiyorum. Parayla, pulla belli bir yere gelmek istemiyorum" dedi.

Milletvekili adaylarının sorunların yanı sıra, çözüm yolları konusunda da bilgi sahibi olması gerektiğini, ama maalesef birçoğunda bu eksikliğin olduğunu söyleyen Şahin, "Mevcut adaylar Van'ın bu sorunlarının çözüm yollarını bilmiyorlar. Trafikle ilgili, işsizlikle ilgili, tarım, hayvancılıkla ilgili projelerimiz ve bu sorunları çözecek yolları biliyoruz. Van, geçmiş yıllarda tarım ve hayvancılıkta bir numaraydı. Yurt dışına dahi hayvan ihraç ediyordu. Şu anda ithal eden duruma gelmiş. Dışarıdan hem et, hem de hayvan yemi ithal ediyoruz. Şu anda ne tarlamızı ekebiliyoruz, ne biçebiliyoruz. Bu düşüncelerle bağımsız milletvekili adayı oldum" ifadelerini kullandı.

"YAPACAĞIM PROJELER BELLİDİR"

Kente hizmet etme amacıyla yola çıktığını söyleyen Zafer Şahin, "Ben hiçbir parti ile yarışmıyorum. Onlar kendi aralarında yarışabilir. Ben hizmet etmek için bu yola çıktım. İnşallah bundan da muvaffak olursam, yapacağım projeler bellidir. Biz şuan mevcut otogara layık mıyız? Mevcut sebze haline layık mıyız? Çevre Yolumuz 13 yıldır yapılmıyor. Buna layık mıyız? Bunlar batıda çok rahat bir şekilde yapılıyor. En basit şey tramvay yoludur. Bu şehirde yapılabilecek en kolay şeydir. Sahil yolunda çok güzel bir tramvay yolu yapılabilir. Bunların projelendirme aşamasında bile yetkililerin hesap soracağı kimse yok. Çünkü işi bilen yok. Bir öğretmen bir çocuğu eğer eğitim vermiyorsa, bir aile ferdi olarak kanuni olarak o öğretmeden hesap sorabilirsiniz. Eğer sınıftaki diğer çocuklar okuma yazmaya başlamışsa, sizin çocuğunuz okuma- yazma öğrenmemişse, sen elinden geleni yapmışsan ve o öğretmen o çocuğu bir şey öğretmemişse, kanunu olarak sen burada hak sahibisin. Şu anda ben burada çevre yolu, yeni otogar, yeni sebze hali istiyorsam o benim kanuni olarak hakkımdır. Kimse bana hayır- hasenat yapmıyor" diye konuştu.

Birinci önceliklerinin işsizlik olduğunu vurgulayan Şahin, "Bizim birinci önceliğimiz işsizliğe çözüm bulmaktır. Çünkü işsizlik ilimizde had safhaya ulaştı. Gençlerimizi belli bir noktada düzeltmemiz lazım. Eğitim deseniz, eğitimde 75. Sıradayız. Eğitim camiası çocuklarımıza gerekli eğitimi verirse, ailelerde bu konuda bilinçlendirilirse, inanın bizim çocuklarımız çok zeki çocuklar ve belli bir noktaya geleceklerdir. Bu bağlamda bu memlekete hizmet etmek için yola çıktık. Biz bu memleketi sahiplenmeye çıktık. Bu millette bize sahip çıksın. Van halkından destek bekliyorum. Bu görevi layıkıyla yapacağıma inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2023, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER