Sahil Yolu çalışmaları aralıksız sürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi kentin kaderini değiştirecek Sahil Yolu Projesi’nde çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Sahil Yolu çalışmaları aralıksız sürüyor

   Kent trafiğini rahatlatmak için yeni yollar, alternatif güzergâhlar ve caddeler inşa eden Van Büyükşehir Belediyesi kentin 50 yıllık sahil yolu hayalini gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Tuşba ilçesindeki Yaşar Kemal Parkı ile Edremit ilçesindeki uyguma oteli arasındaki 10 kilometrelik Sahil Yolu’nda çalışmalarına devam ediyor.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi başkanlığınca hummalı bir çalışma yürütülen Sahil Yolu Proje’nde adım adım sona geliniyor.

Kent trafiğini ciddi anlamda rahatlatacak olan 30 metre genişliğindeki sahil yolunda dolgu ve tahkimat çalışmaları tamamlayarak PMT ve sathi kaplama çalışmalarına başladı.

Yaşar Kemal Parkı civarından başlayarak İpekyolu Caddesi Uygulama Oteli önüne kadar sahil boyunca uzanan proje 2 etap şeklinde hayata geçiriliyor. Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve İskele- Fidanlık, Fidanlık-Havalimanı olmak üzere 2 etap şeklinde hayata geçirilen Sahil Yolu Projesi adeta kentin kaderini değiştirecek.

Vanlıları sahille buluşturmayı hedefleyen ve neredeyse tamamı Büyükşehir Belediyesi’nin idari işgücü ile yapılan 10 kilometrelik sahil yolu, yapımı devam eden sathi kaplamanın ardından araç trafiğine açılacak. Olası çökmelere karşı bu yıl sıcak asfaltı yapılmayacak olan caddede, önümüzdeki yıl bitümlü sıcak karışım asfalt (BSK) ile kaplanacak.

  PROJE 3 MERKEZ İLÇEYİ SAHİLDE BULUŞTURUYOR

  Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerini sahilde buluşturmayı hedefleyen Sahil Yolu Projesi kapsamında 10 kilometrelik araç yolu, koşu ve yürüyüş yolları ile aydınlatma ve peyzaj çalışmaları yapılacak.

Ayrıca Hatuniye Yolu ve Eski Kale Yolu Caddesiyle birleşerek, Tarihi Van Kalesi’nin batı kısmında seyrine doyumsuz bir manzara sunan projede sahil boyu farklı araç kapasitelerinde otopark, dinlenme alanları ve birçok farklı yapıyla bütünleşik rekreasyon alanları tasarlandı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesince geçtiğimiz yıl yapımına başlanan Hatuniye Caddesi ve Sahil Yolu’nda sona gelinirken, Edremit ilçesi Elmalık Yolu ve Çitören Sahil Yolunda planlamalar sürüyor.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2022, 12:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Başka yerleri gezince üzülüyor insan
Başka yerleri gezince üzülüyor insan - 2 yıl Önce

Fotoğrafa iyi bakalım. Vanlılar olarak oralara iyi biliyoruz. Bomboş, kirli, bataklık, düzensiz ve ağır koku bulunan binlerce dönümlük devasa bir kıyımız var. Oralar temizlenmeli, ıslah edilmeli, ihya edilmeli. Havadan yapılacak bir çekimde yemyeşil, tertemiz, ışıl ışıl olmalı. Oralarda binlerce bank, binlerce kamelya, on binlerce fidan ve ağaç, on binlerce çiçek, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor alanları, dinlenme ve eğlenme alanları, sosyal ve kültürel donatılar, bin bir çeşit peyzaj ve çevre düzenlemesi modelleri olmalı. Van, Doğu'nun Alanya'sı, Antalya'sı olmalı. Çevre yoluyla, otogarıyla, prestij caddeleriyle, otoparklarıyla, yüzlerce park ve yeşil alanıyla, yemyeşil refüjleri, rengarenk kavşaklarıyla, bakımlı ve tertemiz cadde ve sokaklarıyla, modern ve düzenli semt ve mahalleleriyle, millet bahçeleriyle, onlarca mesire alanıyla, yemyeşil ve ağaçlandırılmış yamaçlarıyla, geniş ve ferah kaldırımlarıyla, Kayseri, Konya, Malatya, Eskişehir gibi düzenli ve modern bir görüntüyle, restore edilmiş onlarca tarihi yapısıyla, bakımlı ören yerleriyle, üzeri kapalı semt pazar çarşılarıyla, trafik düzeniyle, sahil şeritleriyle, tesisleriyle Van on yıllardır her il değişirken neden bunları yapamadı? Van sıradan bir şehir görüntüsünden çıkmayı düşünmez mi? 50 yıl, 30 yıl, 20 yıl, 10 yıl önce gittiğiniz bazı şehirler adeta Avrupa kenti gibi olmuş. Düzeni, yolları, temizliği, yeşili, alt yapısı, üst yapısı, mimarisi, kent merkezi, sanayisi, turizmi, üretimi ve her şeyiyle bambaşka olmuş. Antep, Eskişehir, Konya, Kayseri, Malatya, Kırşehir, Trabzon, Ordu gibi kentlere gidip bir bakın. Başka şehirlerde bu işler nasıl oluyor. Biz Vanlılar olarak elli yıldır kentimizi sadece betona gömdük. Ama yukarıdakilerin büyük çoğunluğunu yapmadık. Bir ömür böyle geçecek. Oysa Van Doğu'nun Paris'i olabilirdi. İnsanlar değişen ve gelişen bir kentte turizme, sanayiye, ticarete, üretime, istihdama, zenginliğe ve refaha da daha çabuk ulaşabilirdi. Van kendini ihmal etti. Sitemim hepimize, on yıllara...

SIRADAKİ HABER