Otobüs şoförleri dar ve yamalı yollardan dertli!

Edremit TOKİ istikametinde toplu taşıma hizmeti veren Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı otobüs şoförleri bozuk, yamalı ve yer yer dar olan  yollardan şikayetçi.

Otobüs şoförleri dar ve yamalı yollardan dertli!

Otobüs şoförleri, Edremit TOKİ güzergahı boyunca zaman zaman daralan yollardan, bazı duraklarda oynayan logar kapaklarından, mahalle içinde geçerken kavak ağacı dallarından ve yamalı yollardan dolayı çok büyük sıkıntılar çektiklerini ifade ettiler.

“OTOBÜSLERİMİZ ZARAR GÖRÜYOR”

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan otobüs şoförlerinden Musa Kılıç "Bizler Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak çalışan ve sabahın erken saatlerinden başlayıp, gece geç saatlere kadar halkımıza hizmet veren otobüs kaptanları olarak, Edremit TOKİ güzergahı boyunca zaman zaman daralan yollardan, bazı duraklarda oynayan logar kapaklarından, mahalle içinde geçerken kavak ağacı dallarından ve yamalı yollardan yana çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Tabii ki amirlerimiz ve yetkili müdürlerimiz tüm sorunlara duyarlı yaklaşarak ivedi bir şekilde çözüm üretmeye gayret etmektedirler. Bazı mahalle yollarında bozulan kelebek taşları, ufak tefek çukurlar, budanmamış ağaç dalları araçlarımıza zarar vermektedir" dedi.

On üç metrelik otobüsler ile bu yollardan geçerken, araçlara zarar gelmesin diye azami gayret gösterdiklerini belirten Kılıç, "Ancak tüm bu olumsuz durumlar aracımıza zarar vermektedir. Araçlarımız bu köstebek yollar nedeniyle zaman zaman arıza vermektedir. Bu durumlar bazen de kazalara sebebiyet vermektedir. Özellikle aylardır tadilat ve yenileme nedeniyle kapalı olduğu için kullanmadığımız Nur Tatar güzergahı nedeniyle eski TOKİ güzergahı da maalesef çok düzgün ve kullanışlı değil. Halkımızın rahat ve konforlu yolculuk yapabilmeleri için araçlarımızın büyük bir kısmı yenilendi. Buna rağmen gönül ister ki Nur Tatar güzergahında yapılan tadilat ve yenileme çalışmaları, eski TOKİ istikametinde ve Edremit bahçelerinin içinden geçtiğimiz güzergahta da yapılsın. Hem yolcularımız rahatsız olmaz hem de otobüslerimiz de daha uzun ömürlü olur" ifadelerini kullandı.

Söz konusu sorunlar ile ilgili konuşan TOKİ yolcuları ise otobüslerin minibüslere nazaran çok daha üst seviyede konforlu, disiplinli ve kurumsal bir hizmet verdiğini, şoförlerin çok saygılı olduklarını bu noktada belediyeye teşekkür ettiklerini ve yapılacak yol tadilatları ile daha da memnun kalacaklarını belirttiler.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER