Okul duvarları çirkin yazılarla kirletiliyor

Van merkezdeki bazı okulların bahçe duvarlarına özellikle küfürlü ve kötü içerikli yazılar yazılırken, bu yazılar okul yönetimi tarafından defalarca silinmesine rağmen, duyarsız gençler okullara zarar vermekten geri durmuyor.

Okul duvarları çirkin yazılarla kirletiliyor

Van'da Cemil Yörük İmam Hatip Ortaokulu ve Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi başta olmak üzere bazı okulların okul bahçe duvarlarına çeşitli türken sözler yazılıyor.

Vatandaşlar ve veliler duruma tepki gösterirken, gençleri duyarlı olmaya davet ettiler. Okullara zarar vermenin kimseye bir faydası olmadığını belirten vatandaşlar, okullara zarar verenlerin bulunmasını ve ağır cezalarla cezalandırılmasını istiyor.

Okul duvarlarına yazı yazmanın yasak olduğunu belirten vatandaşlar, kamu malına zarar verenlere en ağır cezanın verilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Çirkin görüntülere sebep olan yazıları kapatmak için okul yetkilileri sürekli çalışma yürütürken, okulların tatil olduğu dönemlerde sık sık bu tür yazıların yazıldığı, özellikle gece saatlerinde kimliği belirsiz kişilerin duvarlara sevdiklerinin isimlerini ve argo kelime içeren yazılar yazdığı görülüyor.

Konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan öğrenci velileri, "İlimizde maalesef hemen hemen okulun çevre duvarları çirkin yazılarla kirletiliyor. Okul bahçe duvarlarına özellikle küfürlü ve kötü içerikli sözlerin yer alıyor. Okul yönetimleri bu çirkin sözlü yazıları defalarca boyayla kapatmasına rağmen, kendini bilmez insanlar yine yazılar yazıyor. Küçük yaştaki çocuklar bu yazıları okuyor. Kötü örnek oluyor. Bütün okullarda kamera sistemleri mevcut. Bunu yapanların tespit edilerek, en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Okula zarar vermek kimseye fayda sağlamaz. Bu yazıları yazanların kardeşleri, akrabaları da bu okullarda okuyor. Kuma malına zarar verenlerin bulunup cezalandırılmasını istiyoruz. Özellikle bu yazılar gece saatlerinde kendini bilmez kişiler tarafından yazılıyor. Umarız bunların önüne geçilir" ifadelerini kullandılar.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER