Muradiye Şelalesi'ne yoğun ilgi…

Van'ın Muradiye ilçesinde, bahar mevsiminin kendisini göstermesiyle birlikte ağaçların arasında gürül gürül akan şelale, seyrine doyumsuz bir güzellik oluşturuyor.

Muradiye Şelalesi'ne yoğun ilgi…

Van'da doğal güzelliğiyle her mevsim görsel şölen sunan Muradiye Şelalesi, bahar mevsiminin kendisini hissettirmesiyle birlikte ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kent merkezine 90 kilometre uzaklıkta bulunan, kışın donmuş haliyle, yazın ise adeta yeşilliğe bürünen Muradiye Şelalesi, görsel bir şölen oluşturuyor.

Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere her mevsim doyumsuz bir manzara sunan şelale, oluşturduğu doğal güzelliğiyle ziyaretçileri adeta büyülüyor.

Her mevsim olduğu gibi yaz aylarında da cıvıl cıvıl olan Muradiye Şelalesi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Kışın donmuş görüntüsü yazın ise gürül gürül akan suyuyla büyük ilgi gören şelale, özellikle gelin ve damatların da dış çekim için tercih ettiği mekanların başında geliyor.

Bol bol hatıra fotoğrafı çeken vatandaşlar ise 20 metreden aşağı inen şelalenin karşısında çay içip günün keyfini çıkarıyor.

Son günlerde Van'da etkili olan ilkbahar yağmurları Muradiye Şelalesi'ni adeta doldurup taşırdı.  Doğal güzelliğiyle her mevsim ziyaretçilerine görsel şölen sunan Muradiye Şelalesi, yağan yağmur ve karların erimesiyle adeta coştu.

Kent merkezine 90 kilometre uzaklıktaki Muradiye Şelalesi, kışın donmuş haliyle ilkbaharda ise coşkulu akan suyuyla görsel şölen oluşturuyor. Bu yıl yağışların bol olmasıyla birlikte Muradiye Şelalesi, tekrar eski ihtişamlı günlerine kavuşuyor.

Bendimahi Çayı'nda bulunan ve 20 metre yükseklikten akan coşkulu suyuyla seyrine doyumsuz bir görüntü oluşturan Muradiye Şelalesi, bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere, her mevsim doyumsuz bir manzara sunuyor.

MURADİYE ŞELALESİ BÜYÜLÜYOR

Doğal güzelliğiyle her mevsim görsel şölen sunan Muradiye Şelalesi, yaz mevsimiyle birlikte seyrine doyumsuz bir güzellik oluşturuyor. Her mevsimde olduğu gibi ilkbahar mevsiminde de ziyaretçilerin akınına uğrayan Muradiye Şelalesi, yazın yeşil, kışın donmuş beyaz örtüsüyle 7'den 70'e herkesi hayran bıraktırıyor.

Bendimahi Çayı'nda bulunan ve son dönemlerdeki yağışlarla debisi yükselen Muradi Şelalesi, 20 metre yükseklikten akan coşkulu suyuyla seyrine doyumsuz bir görüntü oluşturuyor. Tabiat ile iç içe zaman geçirmek isteyen ziyaretçilerin yanı sıra turistlerin de her mevsim yoğun ilgi gösterdiği Muradiye Şelalesi, yılın her döneminde yansıttığı farklı güzelliklerle hayran bıraktırıyor.

Van'da 90 kilometre, Muradiye ilçesine ise 8 kilometre uzaklıkta bulunan, kışın donmuş haliyle, yazın ise adeta yeşilliğe bürünen Muradiye Şelalesi, ilkbahar mevsiminde de görsel bir şölen oluşturuyor. Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere her mevsim doyumsuz bir manzara sunan Muradiye Şelalesi, oluşturduğu doğal güzelliğiyle ziyaretçileri büyülemeye devam ediyor.

Kışın donmuş görüntüsü yazın ise gürül gürül akan suyuyla büyük ilgi gören şelale, özellikle gelin ve damatların da dış çekim için tercih ettiği mekânların başında geliyor. Bol bol hatıra fotoğrafı çeken vatandaşlar günün keyfini çıkarıyor.

Türkiye'nin dört bir yanından gelenlerin yoğun bir şekilde ziyaret ettiği Muradiye Şelalesi, özellikle yaz mevsimindeki güzelliğiyle büyülüyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

YORUM EKLE
YORUMLAR
TEMİZLİK TEMİZLİK TEMİZLİK
TEMİZLİK TEMİZLİK TEMİZLİK - 2 ay Önce

ÇARŞILAR, SEMTLER, MAHALLELER, CADDELER, SOKAKLAR, ARA SOKAKLAR, PARKLAR, SAHİLLER, KIYILAR, DERELER, KANALLAR, PİKNİK ALANLARI, TARİHİ ALANLAR...BU ŞEHİRDE NEREYE GİTSENİZ, NEREYİ DOLAŞSANIZ, NEREYE BAKSANIZ TOZ, TOPRAK, İZMARİT, ÇÖP, EVSEL ATIK VE KİRLİLİĞE YOĞUN OLARAK RASTLIYORSUNUZ. BU SORUNUN SON YILLARDA ÇOK YOĞUN VE ÇOK YAYGIN OLDUĞU KESİN. NÜFUS ARTMIŞ OLSA DA BİLİNÇ ARTMALI, DUYARLILIK ARTMALI. İNSANLAR ŞEHRİNE, ÇEVRESİNE VE DOĞASINA GÖZÜ GİBİ BAKMALI, KORUMALI, KİRLETMEMELİ, TEMİZ TUTMALI. BİR DE BELEDİYELERİN KALABALIK TEMİZLİK EKİPLERİ OLMALI. HER YERDE 365 GÜN TİTİZ TEMİZLİK OLMALI. VE MAALESEF BUNLARI HER YIL SÖYLEMEKTEN USANDIK. 13 İLÇEMİZDE DE, TARİHİ VE DOĞAL MEKANLARINDA DA 365 TEMİZLİK OLSUN, KİRLİLİK OLMASIN, İLGİSİZLİK OLMADIN, BAKIMSIZLIK OLMADIN FAKAT ÜZÜLEREK SÖYLEYELİM Kİ VAN HEP BİLDİĞİNİZ GİBİ.

SIRADAKİ HABER