Ligin sonu göründü

Grupta şampiyon belli. Play Off'a kalan 5 takım ise son hafta maçlarında sıralama avantajını elde etmek için mücadele edecek.

Ligin sonu göründü

Ligde 35. Hafta karşılaşmaları geride kalırken, ligin bitimine ise sadece 3 haftalık bir maraton kaldı.

Şampiyon takımın belli, Play Off'a kalan takımların belli olduğu grubumuzda kalan son 3 haftalık maraton yine heyecanlı geçecektir.

Çünkü Play Off'a kalan 5 takım sıralama avantajı için son maçlarda çetin mücadeleler verecektir. Yani Play-Off'a kalan 5 takım ligi 2. 3. veya 4. bitirmenin hesapları içindeler. O açıdan kalan maçlar potadaki takımlar açısından zorlu geçeceğe benziyor.

Statüye baktığımızda, grup lideri direkt olarak bir üst lige çıkarken, 2. sırada yer alacak olan takım, Play-Off'a kalan diğer 4 takımın mücadelesinde finale kalacak olan rakibini bekleyecek. Potada 3. sırada yer alan takım 6. sıradaki takımı, 4. sırada yer alan takım ise 5. sıradaki takımı konuk edecek.

Tek maç olacak olan bu karşılaşmalarda kazanan 2 takım eşleşecek. Çift maç olacak olan bu karşılaşmada başarılı çıkacak olan takım bu kez potada 2. sırada yer alan takımınla eşleşecek. Çift maç olacak bu karşılaşmadan başarılı olan takım, Beyaz Grup'tan aynı şartlarla çıkan takımla eşleşecek.

Tarafsız sahada oynanacak ve tek maç olan bu karşılaşmada kazanan takım ise 1. Lige merhaba diyecek. Statüye baktığımızda Play Off'tan 1. Lige çıkmak çokta kolay görünmüyor.

Temsilcimiz Vanspor, Sarıyer deplasmanında aldığı 3 puanla haftayı 68 puanla 5. sırada kapattı. Play-Off'u garantileyen ekibimizin, özellikle sıralama avantajını eline geçirmesi için kalan son 3 maçını galibiyetle kapatması önemlidir.

Ekibimiz ligi 3. veya 4. sırada tamamlarsa tek maç olan ilk turu kendi sahasında oynama avantajını elde edecektir. O açıdan kalan son 3 maçımız sıralama avantajı açısından çok önemlidir.

Sıralama avantajını elimize geçirme şansımız çok yüksek. Çünkü kalan son 3 maça baktığımızda ekibimiz, Buca ve Balıkesirspor'u konuk ederken, deplasmanda ise Uşakspor'a konuk olacağız. Bu tabloya baktığımızda fikstür avantajı da bizden yana. Kısacası kalan son maçları kazanabilir miyiz? Elbette kazanabiliriz. Neden kazanmayalım. 

Şimdiden takımımıza başarılar diliyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29