Kültür Sokağı, yeni yüzüyle hizmette...

İpekyolu Belediyesi’nin “Butik Sokaklar” projesi kapsamında düzenlenen “Kültür Sokak” Vali Murat Zorluoğlu ve il protokolünün katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kültür Sokağı, yeni yüzüyle hizmette...
   Barındırdığı yenilikler ve özgün konsepti ile vatandaşlara yeni bir sosyal çevre ve yaşam merkezi kazandırmayı hedefleyen Kültür Sokak projesi dahilinde, 3 yönlü olarak trafiğe kapatılan sokağa 1000 metrekare karo taşı döşendi.
    Kaldırımlar genişletildi, oturma grupları yerleştirildi, elektrik direkleri konsept dahilinde yenilendi, çeşitli çiçeklik ve saksılarla peyzaj çalışmaları yapıldı.
   Duvar, doğalgaz kutuları, elektrik trafoları gibi objeler sanatsal çalışmalarla boyanarak estetik hale getirildi ve konsepte uygun sokak aydınlatması yapıldı.
    Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Murat Zorluoğlu , "2018 yılında Büyükşehir Belediyesi olarak caddelerimizi güzelleştirmek, dönüştürmek yolunda önemli aşamalar kaydedeceğiz. İnşallah Van'ı daha da güzelleştirerek, tüm kesimlerin hizmetine açacağız. Bu sokak ilimize çok yakışacak, şimdiden bunu çok iyi görüyoruz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
      İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ‘de konuşmasında "Belediye olarak halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğunu düşünerek hizmet ediyoruz. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek için çalışmalar yapıyoruz. Butik sokak çalışmalarımız devam edecek.  Ercişli Emrah ve Sanat Sokağı projemizin diğer ayaklarını oluşturuyor" dedi.  Öztürk, desteklerinden dolayı Sayın Vali Murat Zorluoğlu'na da teşekkür etti.
    Törende, Erdal Erdede, Papyon Quartet Grup  ve Road to jazz konserleri güne renk katan etkinlikler oldu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER