Öztürk, Kadın Dinlenme Evi'nde incelemelerde bulundu

Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, Kadın Dinlenme evinde incelemelerde bulundu. Öztürk, ilçede böyle bir alana ihtiyaç olduğu ve bunun giderilmesi için çalışma yaptıklarını belirti.

Öztürk, Kadın Dinlenme Evi'nde incelemelerde bulundu

   Van’ın Başkale Belediyesi tarafından yapılan Kadın Emeği Pazarının alt katında yapılan başta kırsal mahallelerden ilçeye gelen kadınlar olmak üzere tüm kadınların güzel vakit geçireceği Kadın Dinlenme Evi yapıldı.

  Başkale Belediyesi Sosyal ve kültürel belediyecilik faaliyetleri kapsamında belediye tarafından yapılan ve ekonomik anlamda dezavantajlı olan kadınların kilim üretimi yapacağı Kadın Emeği Pazarının bir bölümü kadınların dinlenebileceği bir ortam olarak hazırlandı.

  İlçe merkezine gelen kadınlar ve yanında bulunan çocukları için bebek emzirme odası, çocuk uyku odası, çocuk oyun alanı, mutfak ve spor kompleksinin yer aldığı kadın dinlenme evinde gün içerisinde sıcak bir ortamda vakit geçirme imkânına kavuştu.

   Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Öztürk, “Özellikle kırsal mahallelerimizden ilçemize gelen kadınların dinlenebileceği bir alan yoktu. Tüm kadınların ve çocuklarının gün içerisinde güzel vakit geçireceği kadın dinlenme evimizi hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER